Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Organize Grup Amirliği ekipleri sokak aralarında uyuşturucu satıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. ‘Mor Menekşeler’ adı verilen operasyon kapsamında polis ekipleri İstanbul’dan uyuşturucu getirdiği belirtilen Abdullah Ö. yönetimindeki 34 LYN 81 plakalı otomobili Yulaflı ışıklı kavşakta durdurdu. Araçta yapılan aramada torbaların içinde satışa hazır 8 kilo esrar ile çikolata kutusunun içine gizlenmiş 2 bin Esctasy hap ele geçirildi. Gözaltına alınan sürücü Abdullah Ö. ve Fedai G. ifadeleri için Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

"UYUŞTURUCUYU YOLDA BULDUK"

Otomobilde ele geçirilen uyuşturucu ve hapların kendilerine ait olmadığını öne süren şüpheliler ifadelerinde, "İstanbul’dan gelirken mola verdik. Geri geldiğimizde arabaya binerken bir torba ayağımıza takıldı. İçini açtık bunları bulduk" iddiasında bulundu. Yapılan incelemede şüphelilerin ‘sipariş’ üzerine uyuşturucu ve hap getirdikleri ve kendisinden uyuşturucu isteyenlerle esrar için kuru nane, Esctasy hap içinde ağrı kesici parolası kullandıkları belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Fedai G. ve Abdullah Ö. çıkarıldıkları mahkemece ‘uyuşturucu madde bulundurmak, nakletmek, satmak ve kullanmak’ suçlarından tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevine konuldu. Soruşturma sürüyor.



MY(LK/İD)