Akçakale'ye birkaç yüz metre uzaklıktaki Suriye'nin Rakka kentine bağlı Telebyad ilçesinde bir ayı aşkın süredir silah sesi duyulmazken dün Suriye jetleri tarafından bombalandı. Muhaliflerin karargah olarak kullandığı bölgelerin hedef alındığı bombardımanda ölen ve yaralananlar olurken, sınırın iki tarafında da şok etkisi yaratan saldırı sonrsası Akçakale'de tedirginlik yeniden başladı.

BÜYÜK ENDİŞE YAŞANIYOR

Suriye jetlerinin yeniden saldırma ihtimali, günlerdir huzur içerisinde yaşayan Akçakaleliler arasında büyük endişeye yol açtı. Sınır hattında yaşayanlar, geceyi ilçe merkezindeki yakınlarının yanında geçirirken, güvenlik önlemleri de artırıldı. Telebayd'da olası çatışma halinde yeniden hedef olmaktan endişe duyan Akçakaleliler, "Bir ayı aşkın süre, sınırdan seken mermi, kurşun ve bombalar nedeniyle gözümüze uyku girmedi. Tam huzura kavuştuk derken bu kez savaş uçaklarının Telebyad'ı bombalaması bizi yeniden tedirginliğe sevk etti. Suriye'de barışın biran önce sağlanmasını ve Akçakale'de huzurun sürmesini bekliyoruz" dedi.

SURİYELİLER TÜRKİYE'YE GELİYOR

Dünkü saldırının ardından büyük korku yaşayan Suriyeliler'in Türkiye'ye gelişi de sürüyor. Evlerini terk ederek sınır hattına gelen çoğunluğu çocuk ve kadın Suriyeliler, sınır tellerini aşarak askerlere teslim oldu. Türkiye'ye sığınan Suriyeliler'in çadır kentlere yerleştirileceği belirtilirken, Telebyad'da doğum sancısı tutan hamile bir kadın Sınır Kapısı'ndan ambulansla alınarak hastaneye götürüldü. Öte yandan, dün yaşanan çatışmaların ardından ülkelerinden kaçan bazı Suriyeliler ise pasaportlarıyla Akçakale Sınır Kapısı'ndan geçerek Türkiye'ye geldiği görüldü.



(HK/ESM)