Karşıyaka Mahallesi’ndeki Vakıfbank İlkokulu 1-E sınıfında, geçen perşembe günü saat 17.00 sıralarında tavan alçı sıvası büyük bir gürültüyle koptu. Dersteki 32 öğrenci, bir anda üzerlerine düşen sıva parçalarıyla neye uğradıklarını şaşırdı. Ufak sıyrıklarla kurtulan öğrencilerden bazıları korkarak ağladı. Öğretmenleri ve sınıf annesi Ümit Erkarslan tarafından sınıftan çıkartılarak sakinleştirilen öğrenciler, olayı haber alarak gelen velilerine teslim edildi.

Sınıf annesi Ümit Erkarslan, yaşanan olaya tepki göstererek, “Bir konuyu görüşmek için sınıftaydım. Kızımın öğretmeniyle konuştuğumuz sırada, tavandaki sıvaların büyük bölümü öğrencilerin üzerine döküldü. Öğretmen öğrencileri sakinleştirmeye çalışırken gelen bir müdür yardımcısı olayın büyütülmemesi gerektiğini söyledi. Öğrencilerden bazılarında ufak sıyrıklar bulunmasına rağmen sağlık ekibi çağırılmadı. Olaydan biri süre sonra her ihtimale karşın ben kendi çocuğumlu doktora götürdüm. Adli Tabip Rapor aldım. Öğrencilerin sağlığı hiçe sayıldı. İlgililerden gerekenin yapılmasını bekliyoruz” dedi. Erkarslan, olay sırasında sınıfta cep telefonu ile çektiği fotoğrafları da basın mensupları ile paylaştı.

“SORUŞTURMA BAŞLATACAĞIZ”

Olay günü kendisinin şehir dışında olduğunu belirten Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, “Ancak, okul yönetiminden gerekli bilgiyi aldım. Tavandaki alçı sıva dökülmüş. Öğrencilerimizin yaralanmaması bizim için sevindirici. Tavandaki çökmenin nedenini İl Özel İdaresi’ne sormak gerekiyor. Okulların tadilatlarını Özel İdare yaptırıyor. Biz de onlara soracağız. Bu işi kim yaptı, kim teslim aldı. Bunları öğrenip, soruşturma açacağız” dedi.

Öte yandan, olayın meydana geldiği sınıfın öğretim yılı başında tadilatının yapıldığı öğrenildi.