PAKSOY: BU KARA LEKE 2 SENEDİR ÜZERİMİZDE


Duruşmada söz alan sanık Can Paksoy “Bu yargılama 2 senedir hem mahkemede hem kamuoyunda devam ediyor. Bu kara leke 2 senedir üzerimizde ve hep karşımıza çıkıyor. Biz hep sustuk. Evladını kaybeden ailenin acısı büyük ama bizimde suçsuzluğumuz dosyadaki delillerle kanıtlandı. Artık yargılamanın sona ermesini istiyorum" dedi.


ANNE KURAL: SİNEM OLAY MAHALİNE KENDİ RIZASIYLA GİTMEDİ


Kızı Sinem Erköseoğlu’nun intihara itildiğini iddia eden müşteki anne Ferah Kural, “Beni çok susturdunuz. Ben bugün artık biraz konuşmak istiyorum. Ben kızımı biblo gibi hazırlayıp gönderdim. Kızımın iç çamaşırları nasıl ters giydirilmiş. Kızımı kaybettim ve sadece maddi gerçeği öğrenmek istiyorum. Ulusal Kriminal Bürodan aldığımız raporda Sinem’in olay mahalline kendi rızası ile gelmediği belirtiliyor. Bu raporu dikkate almanızı istiyorum" diye konuştu.


BABA ERKÖSEOĞLU: DAVA SORU İŞARETLERİ İLE DOLU


Sinem Erköseoğlu’nun babası Ergün Erköseoğlu ise kızının morgda cesedini incelediğini ve başının arkasındaki kan pıhtılaşmasını kendisinin de görmesine rağmen kolluğun bunu görmemesini hayretle karşıladığını belirtti.



TARAF AVUKATLARI TARTIŞTI


Duruşma sırasında sanık avukatlarından Dilek Helvacı’nın sözlerinin tutanağa yanlış geçirildiğini iddia ederek mübaşirden düzeltilmesini istedi. Bu durumu sinirlenen Erköseoğlu ailesinin avukatı Rezan Epözdemir “Dilek Hanım her duruşma mübaşiri yanına çağırarak tutanağı değiştiriyor" diye çıkıştı. Bunun üzerine sanık avukatı Köksal Bayraktar ile Rezan Epözdemir tartışmaya başladı. Epözdemir, Bayraktar’a karşı “Yargılamanın patronu siz misiniz?" diyerek bağırdı.


ADLİ TIP’A SİNEM’İN BAŞINDAKİ EKİMOZU SORACAK


Mahkeme heyeti, ailenin ‘saç derisinin altındaki 6x8 cm’lik ekimozun(Herhangi bir travmaya bağlı olarak cilt altındaki kılcal damarların hasarına bağlı olarak kanın cilt altına sızmasıdır) düşme ile değil önceden darp edilerek gerçekleştiği yönündeki iddialarına ilişkin ise rapor alınmasına karar verdi. Adli Tıp Genel Kurulu’na rapor alınmasını karar veren mahkeme, Sinem Erköseoğlu’nun saç derisinin altındaki 6x8 cm’lik ekimozun düşme ile meydana gelip gelmediği konusunda rapor istedi.


AVUKAT EPÖZDEMİR: ADALETİN TECELLİ ETMESİNİ İSTİYORUZ


Duruşma sonrasında adliye önünde açıklama yapan davanın müdahil avukatı Rezzan Epözdemir, “Duruşmadan beklenti ve taleplerimiz vardı. Nazlı Sinem Erköseoğlu'nun boynunda 6x8'lik çok ciddi bir ekimoz vardı. Ne yazık ki Adli Tıp Raporu bu ekimozu açıklama noktasında bazı eksiklikler ortaya koymaktaydı. Ekimozun oluşmasıyla ilgili raporda hiçbir değerlendirme yok. Ekimozun düşmeye bağlı mı yoksa düşmeden önce mi olduğuna dair bir tespit yapılması konusunda değerlendirme ve tespit yapılması konusunda maddi gerçekler ortaya çıkacak. Adaletin tecelli etmesini istiyoruz" dedi. Sinem Erköseoğlu’nun babası Ergün Erköseoğlu ise “Göz görüyor da Adli Tıp kızımın kafasının arkasındaki ekimozu nasıl göremiyor. Kızım yüzü koyun düşmüş. Böyle düşünecek olursak da her şey çelişki içinde" diye konuştu.