ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi'ndeki Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu'na gitmek için saat 08.30 sıralarında evden çıkan ve Çanakkale-İzmir karayolundan karşıya geçmek isteyen 1’inci sınıf öğrencisi Sema Arpacı, yaklaşık 300 metre ilerideki üst geçidi kullanmadı. Sınava yetişmeye çalıştığı öğrenilen Arpacı’ya karayolundan karşıya geçmek istediği sırada, 23 yaşındaki Doğan Gümüşçay yönetimindeki 17 DS 126 plakalı otomobille çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan genç kız, kanlar içinde yerde kaldı. Kazanın şokunu yaşayan sürücü Gümüşçay, üniversiteli kızı, otomobille yakındaki ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırdı. Arpacı tedaviye, sürücü Gümüşçay ise polis tarafından gözaltına alındı. İfadesi alınan Gümüşçay daha sonra serbest bırakıldı.

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi, Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Murat Coşar, Yrd. Doç. Dr. Tarık Akman ve asistan Bahadır Alkan tarafından ameliyata alınan Sema Arpacı'nın beyindeki kanamanın durdurulduğu ancak hayati tehlikeyi atlamadığı bildirildi. Başhekim Doç. Dr. Murat Coşar, "Öğrencimizin durumu çok kritikti. Ancak zamanında bir müdahale her şeyi değiştirdi. Beyin kanamasını durdurmayı başardık. Şuanda bilinci açık ve sağlık durumu iyiye gidiyor. Ancak 24 saat yoğun bakımda gözetim altında kalacak" dedi.

ÜNİVERSİTEDEN ACİL ŞİFA MESAJI

ÇOMÜ Rektörlüğü tarafından, üzüntü verici kaza haberinin ardından yapılan açıklamada, ÇOMÜ ailesi olarak geçmiş olsun ve acil şifa dileğinde bulunuldu.

Öte yandan, İstanbul Küçükçekmece'de yaşayan Arpacı ailesi olayı duyar duymaz Çanakkale'ye geldi. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.