Silopi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alınacak 31 okul öncesi usta öğretici için 63 kişinin katıldığı kura çekimi, 27 Eylül'de Silopi 1'nci Noteri huzurunda yapıldı. Kura çekimiyle 31 okul öncesi usta öğretici belirlendi. Kurada adları çıkmayan Gurbet Aybi, Huriye Altürk, Gurbet Tanış, Elif Tanış ve Zümrat Cin, kura çekiminin usule aykırı yapıldığı iddiasıyla Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Gurbet Tanış adlı usta öğretici, başvuru listesinde isimleri bulunmayan usta öğreticilerin kura çekimine katıldığını ileri sürerek, "Başvuru listesinde hiçbir şekilde isimleri olmayan kişiler için ikinci bir atama oldu. İkinci bir atama da noter huzurunda sözde oldu" dedi.

Gurbet Aybi adlı usta öğretici ise kura çekimi sırasında, poşetten çekilen isimlerin kendilerine gösterilmediğini, isimlerin yazılı olduğu kağıtların bulunduğu poşetin etrafının da çantalarla çevrili olduğunu savundu.

Usta öğreticilerin avukatı Hakim Tanış, kura çekimindeki görevlendirmenin hukuki dayanaktan yoksun olarak yapıldığını iddia etti. Konu ile ilgili girişim başlattıklarını dile getiren avukat Tanış, başta Silopi Kaymakamlığı, Şırnak Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ve Başbakanlık olmak üzere Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.


MSY(GG/AAA) (FOTOĞRAF)