Selahattin GÜNDAY-Cem TURSUN/İSTANBUL, "Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 4'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 20'nci duruşması görülmeye başlandı. Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Yusuf Turanlı getirildi.


TUTUKSUZ SANIK KATILDI


Tutuksuz sanıklardan Sadri Şener, Nevzat Şakar, Tayfur Havutçu, Şekip Mosturoğlu, Serdar Adalı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.


YOKLAMA YAPILDI


Sanıkların ve avukatların salona alınmasının ardından ilk olarak yoklama yapıldı ve duruşmaya gelen sanıklar tespit edildi. Salona tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatlar ve tutuklu sanıkların yakınları alındı.


GÜVENLİK ÖNLEMİ


Duruşma nedeniyle adliye çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Spor polisi, çevik kuvvet ve sivil polisler adliyeyi sıkı bir güvenlik çemberine aldı. Polis köpekleri de adliye çevresine yerleştirildi. Adliye içinde de duruşmanın yapılacağı salonun katında barikatı oluşturuldu. Öte yandan salonun dolu olması nedeniyle duruşmaya sadece ajans muhabirleri alındı.


AZİZ YILDIRIM’A SORULAR


Mahkeme heyeti, rahatsızlığı nedeniyle geçtiğimiz celseye katılmayan Aziz Yıldırım’ın çapraz sorgusunu yapıyor.

 


SG-CT (MK)