"Futbolda şike" iddiaları üzerine açılan davada Aziz Yıldırım’ın sekreteri Nurgül Ok, tanık olarak dinlenildi. Mecnun Otyakmaz ile yaptığı bir telefon görüşmesinde, “Aziz Yıldırım’ın Lube Ayar’ı bir yazı nedeniyle fırçaladığı" yönündeki sözleri sorulan Ok, “Sözlerimi hatırlamıyorum" dedi. Sonra mahkeme başkanı söz konusu konuşmanın ses kaydını dinletti. Bunun üzerine Ok, “Biraz Otyakmaz’ı yumuşatmak için de söyledim" dedi. Ok’un ardından gazeteci Lube Ayar tanık olarak dinlenildi. Ayar, söz konusu görüşmenin nedenini, attığı bazı twett'ler olarak açıkladı. Duruşmaya 15 dakika ara verildi.


İLHAN EKŞİOĞLU’NUN ÇAPRAZ SORGUSU


Aranın ardından Fenerbahçe yöneticisi sanık İlhan Ekşioğlu’nun çapraz sorgusu yapıldı. Trabzonspor Kulübünün avukatı Nusret Yılmaz’ın “3 Temmuz’dan önce dinlenildiğinizden şüphelendiniz mi?" sorusuna Ekşioğlu, “Bu konu ile ilgili olmadı. Kendi ve aileme karşı başka bir kişi tarafından böyle bir şey yapılabileceğini tahmin ediyordum" diye konuştu.


-POLİSİN TAKİBİ-


Avukat Nusret Yılmaz'ın, eşinizle gittiğinizde "Polisi arıyorsunuz takip edildiğiniz için? Polis araba bize ait diyor. Emniyet tarafından yapılan takibi öğrendiniz yani?" demesi üzerine, Ekşioğlu “Hayır. O gün o konuşmada ne dediğini anlamadım" diye konuştu.


-KONUŞMAM İŞ İLİŞKİSİYLE ALAKALI-


Avukatın, “Ali Kıratlı ile yaptığınız görüşmede ‘İşçileri söyledik. Kırmızı kart, Metin’i düşün' gibi konuşmalar geçtiği görülüyor. Bu Metin kim?" sorusuna Ekşioğlu, “Bu ticari iş ilişkisiyle ilgili konuşmalardan bir tanesidir. Bu konuşmanın ne zaman yapıldığını hatırlamıyorum" dedi. Mahkeme Başkanı da, “Bursa şampiyonluğa aday bir durumda o konuşmanın tarihinde" şeklinde konuştu.


ŞAHISLAR KULÜPLERE PARA VERİR-


Avukat Yılmaz’ın, “Ali Kıratlı ile konuşmanızda paradan bahsediyorsun. 250 bin dolar aldınız mı parayı?" sorusuna Ekşioğlu, “Evet aldım" diye yanıt verdi. Bunun üzerine avukat, “Kulüpten 183 bin alacağınız var gözüküyor. Aradaki fazla para nedir?" şeklindeki sorusu üzerine, “Kulüplere şahıslar para verir. Bunlar bazen cari hesaplara yansımaz. Kaydedilmeyen para olabilir" dedi.


-‘TARLAYI SÜRDÜK’ LAFI UĞUR İÇİN-


“Tarladaki işçilerin eğer ekim yaptıysanız" konuşmasının sorulması üzerine Ekşioğlu, “Bu Trabzonspor’un teşvik eylemlerinin öğrenilmesi ile ilgili konuşmaydı. 3 tarlayı sürdük ifadesi de benim uğurumdur" diye konuştu.


-YAPILAN HER İŞTEN BAŞKANIN HABERİ OLUR-


Avukatın, “Doğan Ercan’a 2 futbolcu için 100 bin dolar avans verildi. Bu parayı kendi imkanlarımla verdim, dediniz. Bu avanstan Fenerbahçeli yöneticilerin haberi var mı?" sorusuna Ekşioğlu, “ Fenerbahçe sizden anladığım kadarıyla Trabzonspor’a benzemiyor. Yapılan her türlü işten yönetim kurulunun ve başkanın haberi vardır" yanıtını verdi.




-ÖZAYDINLI’NIN TARTIŞMASI-


Bu sırada Trabzonspor’un avukatının sorularına sinirlenen seyirciler oldu. Duruşmayı izleyen Fenerbahçespor Kulübü eski yönetici Murat Özaydınlı sesli şekilde sorulara tepki gösterdi. İzleyiciler arasında yer alan Trabzonlusporlu olduğu öğrenilen bir kişi de Özaydınlı’ya ‘Sormayacak mı?’ diye tepki gösterdi. Özaydınlı da , “Bu adamlar 9 aydır tutuklu. Dön önüne" diyerek bağırdı. Duruşma salonundaki polis, Özaydınlı ile tartışan vatandaşı daha ileride bir yere oturttu.


SG-CT (MK)