Medline Konya Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Nigar İnceköy, baş ağrısının vücuttaki eksiklikleri haber veren işaret olduuğunu ifade ederek, ''Bu eksiklik sadece kısa bir süre dinlenmek bile olsa önemsemelisiniz. Aksi takdirde baş ağrınız kronikleşebilir. Sık tekrar eden baş ağrısı ise beyin tümörü gibi tehlikeli hastalıkların habercisi olabilir. Bu nedenle şiddetli ve uzun süren baş ağrıları ihmal edilmemelidir'' dedi.

Baş ağrsının kadınların yüzde 5'inde, erkeklerin de yüzde 2,8'inde yılda 180 gün ve üzeri sürede yaşandığını ifade eden Dr. Nigar İnceköy, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Baş ağrılarının 300’den fazla farklı tipi var. Birçoğunun kökeni halen tam anlaşılmamış olmakla beraber genellikle iyi huylu özellik sergiliyor. Ancak bazen ciddi ve yaşamı tehdit eden nedenlerle ilişkili olabiliyor. Bu baş ağrıları kaslarda gerginlik ve stres sonucu ortaya çıkıyor. Gerilim ağrıları olan hastalar baş ağrılarını genelde basınç ya da gerilme şeklinde tarif ediyorlar. Ağrılar migrenin aksine hafif- orta şiddette seyrediyor. Tanı için bu özeliklerin yanı sıra yine baş ağrısının başka hastalıkla ilişkili olmadığının kanıtlanması gerekiyor. Bu yüzden de ağrı sürekli ve artan şiddette ise ilk kez ağrıyla tanışan kişinin yaşı 10’un altında, 50’nin üstündeyse, daha önce mevcut olan ağrının şiddeti, şekli değiştiyse ve tedaviye cevap vermiyorsa, baş ağrısı sürekli, kunt ve hafifse, bir fiziksel aktivite sırasında (ağır bir yük kaldırmak) ortaya çıkmış ve şiddetini arttırmışsa mutlaka doktora gitmek gerekir."