Siirt Valisi Ahmet Aydın, nedeni bilinmeyen yangınların çıktığı belirtilen evde bilimsel inceleme yapılacağını açıkladı. Toprak Ailesi'nin tüm fertlerine psikolojik destek verileceğini belirten Aydın, "Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nü görevlendirdim. Uzmanlarımız aileyi orada, bire bir takip ediyor. Ayrıca, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki Psikiyatri Ana Bilim Dalı'ndan arkadaşlar yarın gelecek, olayı inceleyecek. Tedavimiz devam edecek, hem de 'Olayı bilim açısından acaba nasıl çözebiliriz?' noktasında bir çalışma olacak" dedi.

EVE ZİYARETÇİ AKINI

Evlerinde esrarengiz yangınlar çıktığı iddia edilen Toprak ailesine de Türkiye'nin dört bir tarafından ziyaretçiler geliyor. Antalya'nın Alanya İlçesi'nden gelen ve kendisinin medyum olduğunu söyleyen Abdullah Onanç, şöyle dedi:

"Zeki Toprak'ın alınteri ile kazandığı para ile aldığı balkon demiri aslında çalıntı olduğundan dolayı, kul hakkını yediği için başına böyle garip olaylar geliyor. Yanlışlıkla sebep oldukları kul hakkı için cinler bu yüzden Toprak Ailesi'ne musallat olmuş. Çözümü hurdacıdan aldığı demir parçasını balkondan söküp, sahibine ulaşılarak hellalik istenecek. Ya da geri verilecek. Ancak, o zaman bu durum sona erebilir. Ben cinlerle, meleklerle namaz kılıyorum. Hepsi yanıma geliyor, kafamda geziyorlar. Her gün sabah namazına giderken beni takip ediyorlar. Eşim biliyor ama ben görmüyorum, sadece namazdayken yanıma geliyorlar."



TK(GG/İD)