Geçen yıl 20 Eylül tarihinde Polis Okulu yolunda teröristlerin silahlı saldırısı sonucu katledilen Nurcan Olgaç (25), Kevser Çekim (20), Nergiz Evin (22) ve Zeynep Evin (31)adlı 4 genç kız, Eruh yolu üzerinde bulunan Şeyh Musa Mezarlığı'ndaki mezarları başında anıldı. Genç yaşta hayata veda eden genç kızların yakınlarıyla birlikte, Siirt Valisi Ahmet Aydın ve Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu da anma töreninde hazır bulundu.

Sivil bir araca yapılan saldırıda hayatlarını kaybeden 4 genç kız için aileleri ile birlikte mezarlığa gelen Vali Ahmet Aydın, sivil, çocuk demeden insanları katledenlerin arkalarına dönüp bakmasını isteyerek, "Değerli arkadaşlar, 20 Eylül 2011 tarihinde geçen sene bugün, 6 genç kızımız biliyorsunuz sivil bir arabada maalesef saldırıya uğramış, 4 kızımızın şehit edilmesinin yıldönümünü yaşıyoruz. Buraya gelerek Fatiha okuduk, mekanları cennet olsun. Biraz sonra da mevlitlerine gideceğiz. Şunu seslenmek istiyoruz; sivil, çoluk, çocuk demeden bunları katledenler bir baksınlar buradaki acılı annelere, babalara, kardeşlere. Bu noktada hakikaten terörü lanetliyoruz, bunu yapanlara insan diyesim gelmiyor. Gencecik kızlara, hatta bugün yön bulma sporu başkanı geldi, sırf Nevin kızımız için geldi. Tillo'da etkinlik yapacaklar. Gencecik hayat dolu bir kızımızdı. Tekrar annelerine, babalarına başsağlığı diliyorum. Diğer taraftan o olayda sakatlanan kızlarımız var. İstanbul'da ziyaret ettim, fizik tedavi gören genç kızımızı, göğsünden aşağısı felçti, hakikaten çok acı bir durum. Genç kızlarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

Nergiz ve Zeynep Evin'in babası Nurettin Evin, iki kızını kaybettiğini, yaralı kızının tedavisinin halen sürdüğünü belirterek, "Aradan bir yıl geçti, ama acıları hala dünmüş gibi yakıyor. Bu acıyı nasıl unuturuz bilmiyorum. Hepimizin başı sağolsun bu olayı çeken bilir. Çekiyoruz hakikaten bu olay vahşettir. 2 kızımı kaybettim 1 tanesi de bir seneden beri hastanede. Allah razı olsun sayın valim geldi bizi yalnız bırakmadılar. Keşke barış, kardeşlik olsaydı, biz ne diyorsak, daha beter oluyor, ne diyebiliriz ki? Rabbim kimsenin başına bu acıyı vermesin. Barış kardeşlik istiyoruz bu memleket hepimize yetiyor" diye konuştu.


TK(GG/AAA) (FOTOĞRAF)