Kentin, Evren Mahallesi'nde eşi, çocuğu ve annesiyle birlikte oturan işsiz Zeki Toprak, bugüne kadar 4 ayrı mahalleye taşınmasına rağmen her gittiği evde doğa üstü güçler tarafından yangın çıkarıldığını ileri sürdü. Zeki Toprak, önceleri yangınların elektrik kontağından çıktığını sandıklarını belirterek, "Yangınlar artınca TEDAŞ'a haber verdim. Gelip baktılar, yangınların elektrik kontağından çıktığı yönünde hiçbir ize rastlanmadı. Yangın çıktığı yeri temizledik eşyalarımızı yerleştirdik. Ertesi gün aynı yerde yine yangın çıktı" dedi.

Yangınların yanı sıra evdeki eşyanın belli aralıklarla anlaşılmaz bir şekilde dağıtılıp saçıldığını da ileri süren Zeki Toprak, yanan eşyasını göstererek yardım istedi.

Toprak Ailesi'nin fertleri, evde ateş yakamadıklarını söyleyince sıcak yemek yardımı yapılmaya başlandı.

Siirt Valiliği başta olmak üzere ilgili kuruluşlar Toprak Ailesi'nin esrarengiz yangın iddialarında gerçeği ortaya çıkarmak için çalışma başlattı. Zeki Toprak'ın yardım alabilmek için yangın iddiasında bulunduğu ihtimali de değerlendirilirken, gerekirse aile fertlerinin sağlık kontrolünden geçirileceği belirtildi.


TK(GG/ESM)