Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, 8 Aralık'ta, KCK soruşturması kapsamında polis tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Sadak, ardından Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında serbest bırakıldıktan sonra, pazartesi ve cuma günleri olmak üzere haftada iki gün karakola gidip imza vermeye başladı. Sadak, bugün de Yenimahalle Şehit Halis Şimşek Polis Merkezi Amirliği'ne giderek imzasını attı.

Sadak, polis merkezinde imza atmadan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ne diyelim? 'Hayırlı olsun' demeyeceğim. Toplum olarak çok çektik, Türkiye olarak çok çektik. Hele hele değişimi, dönüşümü isteyen, demokrasiye ulaşmanın özde kardeşliğe ulaşmanın, ülkeyi barışa götürmenin sorumluluğunu üstlenen Kürt siyasetçiler için 'Hayırlı olsun' demeyeceğiz. Çünkü her ne kadar bugün benim arkadaşlarım cezaevlerinde demir parmaklıklar ardında olsalar da benim burada haftada iki gün imza veriyor olmam benim için bir açık cezaevidir" dedi. Yaşadıklarının Türkiye'nin bir ayıbı olduğunu savunan Sadak, şunları söyledi:

"Ne yaptık burada, mal mı çaldık? Hırsızlık mı yaptık? Leş mi bıraktık? Keleş mi bıraktık? Ülkeyi mi ikiye böldük? Ne yaptık? Barış istedik, demokrasi istedik, faili meçhullerin ortaya çıkarılmasını istedik. Polislerin özgürce çarşıda dolaşmasını istedik, halkın polis benim polisim diyecek bir ortam oluşturmaya çalıştık. Dürüstçe ve cesaretli konuştuk bugün mahkeme mahkeme dolaşıyoruz. 4 yılımı doldurmak üzereyim belediye başkanlığında, en azından 1.5 yılım mahkemelerde geçti. Yine de burada imza veriyor olmam Siirtli hemşehrilerimize zaman ayırmak yine iyi bir şeydir. En azından 11-12 randevum ve çalışmam vardı yıl sonu olduğu için. 2-3 tanesini erteleyip buraya geldim. Şu an makam odamın önü tıklım tıklım doludur. Bir an önce Türkiye'nin siyasilerinin kapalı ve açık cezaevlerinden kurtulmasıdır. Siyaset yapsınlar düşünce üretsinler. Siyasileri mahkeme kapılarında dolaştırmak, belediye başkanını, milletvekilini içeriye atmak ülkeye bir şey kazandırmıyor. Kin ve nefreti uyandırıyor çok eminim. Ergenekoncular bugün mahkeme kapılarında hesap veriyorsa, yarın bu siyasi soykırımı yapanlar bizleri cezaevlerine gönderenler karakola imza atmaya gönderenler onlar da aynı şekilde utanacaklar."



TK(GG/SS)