BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, kentte 32 kişinin gözaltına alınması üzerine BDP İl binası önünde partililerle birlikte basın açıklaması yaptı. KCK adı altında Batman'da son üç yılda gerçekleştirilen operasyon sayısının altıya çıktığını belirten miletvekili Akat, gözaltına alınan BDP İl il Başkanı ve yardımcısı ile İl Genel Meclis üyelerinin Diyarbakır'da mahkemeye çıkarılacağını belirtti. Akat, "Neredeyse her hafta, her ay partimize operasyon düzenleniyor. Kadın ve gençliğimiz hedef alınıyor. Şimdi de merkez yönetimimize yönelik operasyon düzenlendi. Siyasi soykırıma yönelik operasyonları kınıyoruz. Altı kezdir Batman'da set ve barikat kuruluyor. Halkımızın gösterdiği mücadele önünde saygıyla eğiliyoruz. Bu halk, partimizin bayrağını daha da yükseltecek. Çünkü geçmişte mücadele veren bir Batman gençliği var. Bu halk bu operasyonlar karşısında susmayacaktır" dedi.

PARTİYE KİLİT VURDURTMAYACAĞIZ

Halk siyaseti yaptıklarını söyleyen Milletvekili Ayla Akat, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Partiyi kapatmakla, kilit vurdurtamadılar. Şimdi de gözaltılarla partimize kilit vuramayacaklar. Artık bu siyasi soykırıma yönelik, artık bu siyasi operasyonlara son verilmeli. Gözaltına alınan arkadaşlarımız da derhal serbest bırakılmalılar. Bu mücadelemizle kesinlikle partimize kilit vurdurtmayacağız. Geçen hafta Diyarbakır ceza mahkemesinde görülen dosyada göz altıların üç nedeni dikkat çekiciydi. Cenazelerin sahiplenilmesi. Mahalle Meclisinin oluşturulması ve basın açıklamalarına halkın bilinçlendirilmesi birer suç gerekçesi sayılıyor. Biz, bu şehre gelen cenazeleri de sahipleneceğiz. Hizmet için mahallelerde örgütleneceğiz. Halkımızı da bilinçlendireceğiz."

PARTİ SAHİPSİZ KALMAYACAK

Önceki başbakanların da partilerini kapatmaya yönelik hesaplarının olduğunu öne süren Akat, "Partimize kilit vurmayı hesapladılar ama o eski Başbakanları partileri kapandı. Hedefimiz bölgedeki diğer partileri de tabelaya dönüştürmektir. Halkımız bundan böyle 'ez livirim' deyip partide nöbet tutup partiyi asla kapattırmayacaktır. Siyasi soykırım operasyonlarıyla halka diz çöktürmeyi planlayanlar varsa yanılıyorlar. Bir yerde zulüm varsa o yerde de direniş vardır. Biz direnişe devam edeceğiz. Hukuk gereği gözaltına alınan arkadaşlarımız için Diyarbakır'da dört günlük gözaltı süresi olacaktır, ama biz arkadaşlarımızın sürelerinden önce bırakılmalarını istiyoruz. Diyarbakır Adliyesinde yalnız olmayacaklar" dedi.

İDRİS NAİM PAŞA

Hafta içinde İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in, Batman'da özel harekat şube müdürlüğü binası ile sosyal tesislerin temelini attığını anımsatan Akat, "İçişleri Bakanı İdris Naim Paşa, kolluk kuvvetlerinin ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerin arttırılması için Batman'a gelmiş. Biz vali ve emniyet müdürlerin seçimle atanmasını her yerde söylüyoruz. Biz Batman'da özel harekat istemiyoruz. Bakan İdris Naim Paşa'nın Batman'da yaptığı konuşmada 'Batman'a yapılan yatırım Türkiye'yedir' sözünün ardından operasyonların yapılması dikkat çekicidir. Bu operasyon demokratik siyaseti bitirmeye yöneliktir" iddiasında bulundu.



AA(GG/AAA)(FOTOGRAFLI)