2007 yılında gündeme sıkça düşen, sınavı kazanamayıp ailelerin tepkisinden korkup intihar eden, evden kaçan çocukların haberlerinin 'ÖRDEK' adını verdiği projesine ışık tuttuğunu belirten Ertunç Öztürk şunları söyledi:

"Herhangi bir sebepten dolayı üniversite sınavını kazanamayan öğrencilere, önceden yatırmış oldukları cüzi miktar prim karşılığında yeni sınav sürecine kadar farklı alternatiflerle maddi imkan sağlamayı içeren projeyi 3 yılda tamamladım. 6 Ağustos 2009 tarihinde de bir patent firması aracılığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü’nden tescil belgemi aldım. Daha sonra bu projemi pazarlamak için Türkiye’nin önde gelen 3 sigorta firmasının üst düzey yetkililerine sundum."

'SİGORTA FİRMALARI İLGİLENMEDİ'

Öztürk bu firmaların 75 yıllığına kendine ait olan projesiyle ilgilenmeyip, dünya çapında hizmet veren bir firmayla paylaşması yönünde önerilerde bulunması üzerine, projesini askıya aldığını söyledi. Dört ay önce internette gördüğü 'Türkiye’de bir ilk' sloganıyla verilen haberin dikkatini çektiğini belirten Ertunç Öztürk, şunları anlattı:

"Detaylarını okuyup, söz konusu sigorta şirketinin web sayfasına ulaştığımda, telif hakkına sahip olduğum projenin bir bölümünü ilgilendiren konunun halka açık olarak satışa sunulduğunu gördüm. Firma yetkililerine, avukatlarım Tevfik Şahan ve Buse Balta aracılığı ve noter kanalı ile ihtarname gönderdim. Ancak firma bizi dikkate almadığı gibi geri dönüş de yapmadı. Projemin bana sağlamış olduğu yasal hakları kullanmak üzere ilgililer hakkında Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 71'inci Maddesi uyarınca Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundum."

Neva Sigorta Şirketi Yetkilisi Evrim Yılmaz da, Ertunç Öztürk’ün noter aracılığıyla çektiği ihtarnameyi aldıklarını belirterek, avukatları aracılığıyla yasal yollardan gerekeni yapacaklarını söyledi.



YK(İÖ/COŞ)