Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Akçakale'de kurulan Süleymanşah Konaklama Tesisi'ne yerleştirilen Suriyeli mülteciler için Akçakale Kaymakamlığı tarafından futbol turnuvası düzenlendi. Kampta bulunan 5 mahalle arasında bir hafta süren futbol turnuvası, dün oynanan final maçıyla sona erdi. Suriyeli sığınmacılar final maçı boyunca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye lehine Arapça övgüler yağdırdı.

Final maçı sonunda birinciliği elde eden takıma kupasını Kaymakam Eyyüp Fırat, ikinci olan takıma AFAD Müdürü Mahmut Sönmez verdi. Turnuva sonunda konuşan Akçakale Kaymakamı Fırat, çadır kentte Suriyeli sığınmacılar için sosyal alanların genişleteceğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Spor, insanların kardeşlik ve dostluk bağlarını artırdığı gibi sağlık açısında önemli bir faaliyettir. Biz de Suriyeli kardeşlerimiz için çadır kentimiz içerisinde mahalleler arası futbol turnuvası düzenledik. Turnuvada dereceye giren takımlarımıza kupalarını verdik. Amacımız, Suriyeli gençlerimize spor kültürünü aşılamak, Suriye'de yaşadıkları olumsuz şartlardan dolayı stres ve sıkıntılarını üzerlerinden atmalarına yardımcı olmaktır. Çadır kentte futbol dışında farklı alanlarda da sportif faaliyetlerimiz ve turnuvalarımız devam edecektir."



HK(HK/BT)