Bir lojistik firmasında şoför çalışan 42 yaşındaki Hanifi Özen, yedek şoför 35 yaşındaki Ahmet Öztürk ile İzmir’in Torbalı İlçesi’ndeki bir sigara fabrikasından, 34 GH 5109 plakalı TIR’a yaklaşık 4 milyon TL değerinde sigara yükledi. Özen ve Öztürk, sigaraları Diyarbakır’a götürmek üzere yola çıktı. Manisa’nın Turgutlu İlçesi yakınlarına geldiklerinde Özen ve Öztürk, aynı lojistik firmasında çalışan E.Ş. ile arkadaşı S.A.’yı TIR’a alıp, yollarına devam etti. Sonradan binen 2 kişi, Salihli İlçesi, Durasallı Beldesi’nde ihtiyaç giderecekleri söyleyerek TIR’ı durdurdu. E.Ş. ile arkadaşı, yedek şoför Öztürk’ü tabanca ve bıçakla yaraladıktan sonra, TIR şoförü Özen ile boğuşmaya başladı. Boğuşma sırasında tabancadan çıkan kurşun ile Özen de vuruldu.

2 saldırgan, daha sonra direksiyona kendileri geçip, yola devam etti. Durasallı Çıkışı’nda, yol kontrolü yapan jandarmalar TIR’ı durdurunca paniğe kapılan 2 kişi, araçtan inip, kaçmaya başladı. E.Ş., yakındaki bir tarlada yakalırken, S.A. izini kaybettirdi.

Sigara yüklü TIR’ takip ettiği ileri sürülen 35 BVN 28 sahte plakalı otomobili kullanan C.B. de jandarma tarafından yakalandı. C.B.’nin yanındaki E.B., ise kaçtı. Jandarmanın TIR’da yaptığı incelemede, yaralı olarak bulunan iki TIR şoförü Salihli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Özen, doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

TÜYLER ÜRPERTEN İTİRAF

İki şüpheli, jandarmadaki sorgularında suçlarını itiraf etti. Olayı büyük bir soğukkanlılıkla anlatan E.Ş.’nin itirafları jandarmaların bile tüylerini ürpertti. E.Ş., olayda bıçak ve tabancayı kendisinin kullandığını belirterek, "Yakalanmasaydık, TIR’ı Bornova, Pınarbaşı Mahallesi’nde kiraladığımız depoya getirecektik. Burada kazdığımız iki çukura TIR şoförlerini gömüp, üzerlerine beton dökecektik. Sigaraları da buraya boşalttıktan sonra TIR’ı bir şekilde yok edecektik. Sonra da herkesin iki şoförü sigaralarla kaçtığına inandıracaktık" dedi. Jandarmanın sözkonusu boş depoya yaptıkları baskında gerçekten de iki mezar çukurunun kazılmış olduğu ortaya çıktı.

İki şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından Adliye'ye sevk edildi. Kaçan diğer 2 şüpheli de heryerde aranıyor.



MHÖ(İÖ/SS) (FTOĞRAFLI)

---

E.Ş.: Ertuğrul Şen

C.B.: Celil Beşerli