Prens Grubu'nun 'Euphoria Aegean Resort Thermal & Thalasso Spa' adıyla Seferihisar'da açacağı dev otelin inşaatı devam ediyor. Sığacık'ta denize sıfır 98 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen ultra lüks otelin ekim ayında tamamlanması planlanıyor. Son teknoloji ile donatılmış 455 odada her şey tek kumanda üzerinden kontrol edilecek. Televizyon, klima ve ışıklandırmanın yanı sıra oda temizliği ve oda servisi de yine aynı kumanda kullanılarak yapılacak. Otel müşterileri, kumanda ile odalarının temizlenmesini isteyecekler veya oda servisinden sipariş verebilecek.

Otel konforunun yanı sıra özel villalar da yer alıyor. 4 oda, 1 salon, mutfaktan oluşan villaların otelden hariç kendi özel havuzları ve jakuzileri de bulunacak. Villalarda konaklayanlar için özel hizmetliler görev yapacak. Ultra lüks olması hedeflenen otelde bir aktivite havuzu, bir dinlenme havuzu, bir aqua park, bir kapalı havuzun yanı sıra termal ve thalasso havuzları yer alacak. Otelde, bir ana restoran, 3 alacarte restoran bulunacak. Ana restoranda her gün farklı bir konsept uygulanacak. Uzakdoğu, Latin Amerika, Akdeniz ve Türk mutfağından tatların sunulacağı restoranlarda, Osmanlı mutfağına ise ayrı bir önem verilecek.

OTELE ÖZEL ADA

Otelin, karşısındaki ada da kullanılacak. 28 bin metrekare büyüklüğündeki ada, Uzakdoğu adalarını andıran tarzda dizayn ediliyor. İskele ve platformun kurulacağı adaya yerli ve yabancı yatlar da yanaşabilecek. Thalasso terapilerinin ve spa'nın bir bölümünün de yer alacağı ada, özel gece kulübü ile eğlencenin merkezi olmayı hedefliyor. Otelde yapılacak bin kişilik amfi tiyatroda animasyon gösterileri yerine Çin sirki ve Solley tarzında showlar olacak.

Otelde iki tenis kortu, bir sahil voleybolu, su sporları, yelken ve sörf yarışları da yapılacak. Otelde kurulucak '9 D' sinema sistemi ile küçüklere çizgi film ve dünya sinemalarından kesitler sunulacak.

ÖZEL DENİZ SUYU

Deniz suyu, termal ve spa'da kullanılacak. Denizin 500 metre açığından temiz deniz suyu, borularla otele çekilecek ve özel işlemden geçirildikten sonra termal sağlık turizminde kullanılacak. Deniz suyunun termale dönüştürülmesi yatırımı 5 milyon euroya malolacak.

Princess Otel'in Genel Müdürlüğü'nü yapan, dünyanın çeşitli 5 yıldızlı otellerinde de üst düzey görev alan Uygar Çengel, Euphoria Aegean Resort Thermal & Thalasso Spa'nın Genel Müdürlüğü'ne getirildi. İnşaatı hızla devam eden otelle ilgili açıklamalarda bulunan Uygar Çengel, otelin 110 milyon euroya mal olacağını ve 400 kişinin istihdam edileceğini söyledi. Çengel, otelle ilgili her şeyi Seferihisar'dan karşılayacaklarını, böylece hem bölge ekonomisine, hem de bölge turizmine büyük canlılık getireceklerini ifade etti.

15 OTEL DAHA

Çengel, PRS Otelcilik Turizm ve Taşımacılık Şirketi'nin Mısır'da ve Antalya'da otelleri bulunduğunu kaydetti. Çengel, "Ayrıca özel uçaklarla da taşımacılık yapılmaktadır. Prens Grubu, Ege'deki ilk yatırımı için Seferihisar'ı seçti. Yıl sonuna kadar henüz yerleri belirlenmeyen 15 otel daha açmayı planlıyoruz. 15 otelin hizmete girmesiyle Prens Grup, holdingleşecek. Seferihisar'dan sonra Özdere'deki bazı tesislerle de ilgileniyoruz. Ayrıca İzmir merkezinde otel yapabilecek büyük bir alan da bakıyoruz. Tercihimiz Bayraklı bölgesi. Prens Grup olarak Antalya'da sıkışıp kalmak yerine Ege'de büyümek istiyoruz ve tüm yatırımlarımızı İzmir ve çevresine kaydırdık. Çok yakında büyük projelerle İzmir turizmine önemli katkılar sağlamayı hedefliyoruz. Grubumuz yöneticileri, Türkiye'yi ve Türkleri çok seviyor, burada kendi vatanında gibi hissediyor" dedi.



FÇ(İÖ/BT)