Saat 18.00 sıralarında kent merkezinde dolu şeklinde başlayan yağış kısa sürede yerini sağanak yağışa bıraktı. Biranda bastıran yağmur nedeniyle doğalgaz çalışması yapılan Mehmet Tönge, Çünür, Işıkkent, Binbirevler Mahallelerinde 100’ün üzerinde evin bodrum katını su bastı. Bu mahallelerdeki evlerin birçoğunun bahçe duvarları yıkılırken elektrik ve doğalgaz tesisatları hasar gördü.

TIP FAKÜLTESİNİ DE SU BASTI

Öte yandan Süleyman Demirel Üniversitesi kampüsüyle birlikte Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin bodrum katını da su bastı. Üniversite kavşağındaki su birikintisinin yolu trafiğe kapatması üzerine olay yerine arazözle ulaşan Belediye İtfaiye Müdürü Halil Açar bodrum katın büyük bölümünün sular altında olduğunu ve boşaltım çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

TRAFİK DURDU

Etkili yağış nedeniyle Çünür Kavşağı trafiğe kapanırken, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’ne ulaşım durdu. Mehmet Tönge Mahallesi’ne ise iş makinaları ve arazöz türü araçlar geçebilirken otomobillerin geçişine izin verilmedi. Trafik ekipleri tarafından olay yerine çağrılan çekiciler kanalıyla yolda kalan araçlar kurtarıldı.

Yaşanan su baskınlarında herhangi bir can kaybının yaşanmadığı belirtildi. Hasar tespit çalışmalarının ise yarın başlayacağı açıklandı.

 

ME (SU/RT)