Nem oranının düşük olmasından dolayı Antalya'daki bunaltıcı hava yerini kuru havaya bıraktı. Kent merkezindeki süs havuzları sıcaktan bunalanlara kısa süreli de olsa serinlik imkanı sundu. Plajdan çıkan gençler dönüş yolunda sıcağın etkisiyle bunalınca soluğu plaj elbiseleriyle süs havuzlarında aldı. Kimisi ayaklarını ve ellerini suya dokundurarak serinledi, kimisi ise dev fıskiyelerin altına girip cadde ortasında duş aldı. Şehir merkezindeki buz gibi su akan sebiller de susayanları rahatlattı.

DENİZ SUYU SICAKLIĞI 29 DERECE

Kentin işlek cadde ve sokaklarındaki asfalt eridi. Deniz suyu sıcaklığı ise 29 derece olduğu ölçüldü. Aradıkları serinliği deniz suyunda bulamayanlar duş altını ve klimalı yerleri tercih etti. Yerli halk sıcakla boğuşurken turistler ise yaz tatillerinin keyfini çıkarttı. Su parklarında DJ müzik eşliğinde eğlenen turistler, bol bol dans etmeyi ihmal etmedi. Havuzun içini diskoya çeviren tatilciler, müziğe eşlik etti.

Uzmanlar özellikle öğle saatinde kalp, şeker ve tansiyon hastalarının sokağa çıkmamasını önerirken, mecburen dışarıda olanlarında bol bol sıvı tüketmesi gerektiğini hatırlattı.