Merkez Seyhan İlçesi'nde alışveriş merkezleri ve mağazaların yoğun olduğu Çakmak Caddesi'nde tezgah açan çoğunluğu ikinci el cep telefonu satıcısı yaklaşık 100 işportacı, İnönü Parkı'nda Adana Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi.

Çakmak Caddesi'nde toplanan seyyar satıcıların bazıları, belden yukarısı çıplak vaziyette birbirlerini zincirlerle bağlayıp, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve Zabıta Daire Başkanı Tarık Öncel aleyhinde sloganlar atarak 100 metre uzaklıktaki İnönü Parkı'na yürüdü.

Parkta grup adına açıklama yapan işportacı Hikmet Akgüz, tek amaçlarının ailelerini geçindirmek olduğunu belirterek, "Devletimizin güvenlik güçleri, cop ve biber gazlarıyla sanki savaşa gidiyormuş gibi çocuk yaşlı demeden saldırıyor. Önce kafamızı kolumuzu kırıyorlar, ardından mallarımızı alıyorlar" dedi.

El konulan eşyaları almaya gittiklerinde, malların yarısının verildiğini iddia eden Akgüz, şunları söyledi:

"Bizler sattığımız malları helal parayla alıyoruz. Kaybolan mallarımızın hesabını kime soracağız? Bu olanlardan Valimizin haberi var mı? Adana işsizliğin en yoğun olduğu şehirlerden birisi. Bunun sorumlusu bizler değiliz. Bizler potansiyel suçlu değiliz, bu şehrin insanlarıyız. Zabıta Daire Başkanı'nın istifa etmemesi halinde eylemlerimiz devam edecektir. Gerekirse arkadaşlarımız ölüm orucuna da başlayacaklardır."

Açıklamanın ardından, parka 100 metre mesafede bulunan Büyükşehir Belediyesi binası önüne gelen grup, Zabıta Daire Başkanı Tarık Öncel'le konuşmak istedi.

Yaklaşık 2 saat slogan atarak Öncel'in gelmesini bekleyen ve başkanla görüşene kadar eylemlere devam edeceklerini söyleyen grup, daha sonra olaysız dağıldı.