Konyaaltı Belediyesi'nde görevli 39 yaşındaki Şükrüye T., tanıştığı 37 yaşındaki İbrahim U. ile birlikte olmaya başladı. İlk eşinden ayrılan ve iki çocuğu bulunan Şükrüye T., kendisi gibi eşinden ayrılmış bir çocuk babası İbrahim U'nun cinsel birlikteliklerine ilişkin görüntüleri, oğullarının da üye olduğu sosyal paylaşım sitelerine koyarak teşhir edeceğini söyleyerek şantaj yapıp, tehdit ederek, hem kendisini cinsel ilişkiye zorladığını hem de ara ara olmak üzere toplam 53 bin lirasını aldığını iddia ederek polise başvurdu.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Gasp Bürosu ekiplerinin yaptığı operasyonla Şükrüye T.'den 800 TL alırken suçüstü yakalanan İbrahim U., 2 Mayıs tarihinde tutuklandı. Hakkında, 'Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, nitelikli cinsel saldırı ve şantaj' suçlamalarıyla 8.5 yıldan 16 yıla kadar hapis cezası istenen İbrahim U. suçlamaları reddetti.

'KISKANÇLIK YÜZÜNDEN ŞİKAYET ETTİ' İDDİASI

Sanık U., Şükrüye T. ile 2 yıldır tanıştıklarını belirterek, "Uzun süreden bu yana karı- koca gibi yaşıyoruz. Şükrüye aşırı derecede kıskanç birisidir. Son olarak bir kadın hayranımdan gelen telefonla 'Sana bunun hesabını soracağım. Bana yar olmayanı, kimseye yar etmem' diyerek beni şikayet etmiştir. 800 TL'yi de, birlikte yaşayacağımız evin mobilyalarının kaporasını ödemem için vermişti" dedi.

Yaklaşık 7 ay süren yargılamanın ardından dün son kez hakim karşısına çıkan İbrahim U. suçlamaları yine reddetti. Şükrüye T. ise duruşmaya katılmadı. Mahkeme, kısa bir aranın ardından birçok sabıkası olan İbrahim U.'ya cinsel saldırı ve özel hayatın gizliliğini ihlal suçundan beraat kararı verirken, şantaj suçlamasından 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası ve 30 bin lira adli para cezasına çarptırdı.

Mahkeme ayrıca İbrahim U.'nun, cezaevinde geçirdiği süreyi ve kararın Yargıtay'ca onaylanması sürecini gözönüne alarak tahliyesine karar verdi.

TT(SU/COŞ)