Isparta'nın Şarkikaraağaç İlçesi'ne bağlı Dedeçam Beldesi'nde oturan Ramazan Kaplan (49) ve ortağı Avusturyalı Herald Weib (52), 21 Ekim günü Akşehir'in Atakent Beldesi'nde çalılıklar arasında ölü bulundu. Olay yerine düşen otomobil parçasından yola çıkan jandarma, parçanın öldürülen Ramazan Kaplan'ın otomobiline ait olduğunu saptadı. Eşi 3 çocuk annesi Zeynep Kaplan'ın (47) ifadesine başvuran jandarma, çelişkili ifadeler vermesine üzerine Kaplan'ı, teknik ve fiziki takibe aldı. Kaplan'ın son dönemlerde ahır ve garajını yapan inşaat ustaları Erkan Yıldız (33), Bati Kılıç (36) ile sık sık görüştüğünü saptadı. Fiziki ve teknik takibin ardından geçen perşembe günü Zeynep Kaplan, Erhan Yıldız, Bati Kılıç ile Kılıç'ın sevgilisi S.K.(25) gözaltına alındı.

'ALDATTİĞİ İÇİN EŞİMİ ÖLDÜRDÜM'

Eşi Ramazan Kaplan'ı, aldattığı iddiasıyla para karşılığında öldürttüğünü itiraf eden Zeynep Kaplan'ın ifadesinde, ilk anlaştığı kiralık katilin 25 bin Euro'yu alıp kaçmasının ardından önce Erhan Yıldız'a teklif ettiğini, Yıldız'ın da Bati Kılıç'a yönlendirmesiyle 30 bin Euro'ya anlaştıklarını söylediği öğrenildi.

''SEVGİLİM PARA İSTEDİĞİ İÇİN CİNAYETİ İŞLEDİM''

Bir barda çalışan sevgilisi S.K.'nin sürekli para istemesi nedeniyle

Zeynep Kaplan'ın, teklifini kabul ettiğin belirten Kılıç ise ilk ifadesinde, ''Barda tanıştığım S.K. ile bir süredir, birlikteyiz. Ona ayrı bir ev tuttum. Zaman zaman onun yanında kalıyor, zaman zaman da ailemin yanında kalıyordum. S.K. benden sürekli para istiyordu. O sırada Zeynep Kaplan, kocasını para karşılığında öldürmemi söyledi. 30 bin Euro'ya anlaştık. Ramazan Kaplan'ı arayıp, Akşehir Atakent bölgesinde icralık damızlık hayvanların olduğunu söyledim. O da eşi ve ortağıyla 18 Ekim günü Akşehir'e geldi. Birlikte yemek yedik. Hayvanlara bakma bahanesiyle ben otomobilimle önde, onlar da arkamdan otomobille geliyordu. Ramazan Kaplan'ın aracı yolda çamura saplandı. Ramazan, çamurdan kurtarmak için araçtan indi. Ben de yanına gidip, tabancamla başına ateş ettim. Bu sırada Avusturyalı ortağı dışarı çıktı. Kendini korumak için eline havaya kaldırdığında ateş ettim. Göğsünden yaralandı. Sonra kaçmak isterken yere yığıldı. Ben de kendi aracımla Ramazan Kaplan'ın çamura saplanan aracını kurtardım. Sonra Zeynep Kaplan, otomobiliyle Dedeçam'a gitti. Ben de evime döndüm. Yolda Cankurtaran Köyü yakınlarında tabancayı uçuruma attım'' dediği öğrenildi.

Olayı bir süre gizledikten sonra sevgilisine anlattığını belirten Kılıç, ''S.K., olayı öğrendikten sonra benden para istedi. Ben de Zeynep Kaplan'dan parayı almadığımı söyledim. Çünkü Zeynep, eşi Ramazan ile olan ortak hesaplarından para çekemediğini söylemişti. Bu kez S.K. şantaj yapmaya başladı'' dedi.

Eşiyle olan ortak hesabından 70 bin Euro çektiği saptanan Zeynep Kaplan, geçen perşembe günü çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından, 'kasten adam öldürmeye azmettirme', Bati Kılıç 'kastan adam öldürme', Erkan Yıldız da 'kasten adam öldürmeye teşvik ve suçu gizleme' suçlarından tutuklandı. 'Şantaj ve suçu gizlemek' suçundan gözaltına alınan Kılıç'nın sevgilisi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



ATM(İA/AAA)