2007’de Geniş Kitaplık’ın yayımladığı 'Dolunay Işığı' adlı romanıyla kitapseverlerin karşısına çıkan hemşire Şerife Yıldırım’ın ikinci kitabı 'Nikalia' GOA yayınları tarafından 2008’de basıldı. Şerife Yıldırım, 4 yıl aradan sonra bu kez 'Dolunay Işığı' adlı romanında okuyucuyla tanıştırdığı Nihal’in peşinden gitmeyi sürdürdü. Yıldırım, romanının konusunu ise şöyle özetledi:

"Nihal, kırılgan bir Alevi kızı. Sol görüşlü bir gruba yakın duruyor ama bir süre sonra, insan yaşamını hiçe sayan bir mücadeleyle karşı karşıya olduklarını fark ediyor. Arayışlar içinde bocalarken en önemli desteği ağabeyinden görüyor. Yirmili yaşların uçarılığını ve romantizmini de bu koşullar içinde yaşıyor. 12 Eylül darbesi, kökten bir savrulma ve umutsuzluk dönemi başlatıyor Nihal ve çevresindekiler için. Darbe sonrasında ayakta kalma savaşımı veren Nihal, hem karşıt görüşlü, hem de farklı bir mezhepten olan Timur’a aşık oluyor. Sera-Sati, hem bir dönem romanı, hem de çok özel bir aşk hikayesi."

Yeni kitabı için okuyuculardan güzel geri dönüşler aldığını belirten Yıldırım, mesai arkadaşları için hastanede bir imza günü düzenledi. Yıldırım’a romanını imzalatıp ilk kutlayan ise Onkoloji Kliniği’nde birlikte çalıştıkları Prof. Dr. Mehmet Alakavuklar oldu. Doktorlar ve hemşireler imza için kuyruğa girip Şerife hemşireyi kutladı.



NC(İÖ/SS)