İzmir 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, geçen pazartesi günü görülen duruşmaya, 'üç kişiyi kasten öldürmek'ten, 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ile 'silahla yağma' suçundan 45, 'ruhsatsız silah kullanmak'tan 1 yıl olmak üzere toplam 46 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanık Hamdi Ayri, avukatı Mert Çelikdemir, ölen Ayşe Selen Ayla’nın babası Sertel Ayla, annesi Hatice Ayla, Esra Yaşar’ın annesi Türkan Yaşar, ablası Tuğçe Tuba Yaşar ile tarafların avukatları katılmıştı.

Duruşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hukuk Müşaviri avukat Birsel Kurt, Siyah Pembe Üçgen Derneği avukatı Kerem Dikmen ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına Sanem Deniz Kural, davaya müdahil olarak olarak katılmak istediklerini belirten dilekçelerini sunmuştu. Mahkeme heyeti, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun müdahilliğini kabul etmezken, diğer iki tarafın müdahilliğinin kabulüne karar verdi. Böylelikle, ilk kez bir davada, Bakanlık müdahil olarak kabul edildi.

Mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu 4’üncü İhtisas Dairesi’nden istenen raporun beklenmesine ve sanık Ayri’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı Haziran ayına erteledi.

BİR GÜN SONRA GELDİ

Sanık Ayri’nin, İstanbul Adli Tıp Kurumu 4’üncü İhtisas Dairesi’nden istenen raporunun, duruşmadan bir gün sonra mahkemeye ulaştığı öğrenildi. Rapora göre, Ayri’nin akli dengesinin yerinde, cezai ehliyetinin de tam olduğu bildirildi. Daha önceki duruşmalarda, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden Ayri ile ilgili gelen raporda, aynı yönde çıkmıştı.