PVC atölyesi işleten Zafer Pezük, Kocasinan İlçesi Çevreyolu üzerindeki Galericiler Sitesi önünde art arda dizilen 8 otomobili iple birbirine bağladı. Bir süre ısınma hareketlere yapıp otomobillerin viteslerinin boşta olup olmadığını kontrol eden Pezük, serçe parmaklarına bağladığı ince halatı, en önde bulunan otomobile bağlayıp, 8 otomobili 10 metre kadar çekti. Çevrede toplanan meraklıların alkışlayarak kutladıkları Zafer Pezük, bundan sonraki hedefinin 40 tonluk bir akaryakıt tankerini çekmek olduğunu söyledi.

KİMSE DENEMESİN

Bu işe merak sonucu başladığını belirten Pezük şöyle konuştu:

"Zor olan şeyleri yapmak için çalışıyorum. Daha önce belime bağladığım halatla kamyon, tramvay ve midibüs, 2 Ekim'de ise serçe parmaklarımla 2 cipi çektim. Şimdi 8 otomobili yine serçe parmaklarımmla çekerek yeni bir rekor kırdım. Bu işi kimse denemesin, kimseye tavsiye etmiyorum. Yakında 40 tonluk bir akaryakıt tankerini serçe parmağımla çekeceğim. ''

Anadolu Oto Galericiler Derneği Başkanı Bilal Atabey de Zafer Pezük'ü kutlayarak klasik bir otomobil maketi hediye etti. Atabey ''Zafer Pezük'ü kutluyorum. Kendisinden yeni rekorlar bekliyoruz'' dedi.