Zafer Pezük, Merkez Kocasinan İlçesi Çevreyolu üzerindeki Galericiler Sitesi'ne gazetecileri davet ederek, ''Bu kez serçe parmağımla 2 cipi çekeceğim'' dedi. Bir süre ısınma hareketi yapıp cipleri kontrol eden Pezük, serçe parmaklarına bağladığı halatlarla her biri 3 ton ağırlığında olan 2 cipi 25 metre kadar çekti. Çevrede toplanan meraklıların alkışlayarak kutladıkları Zafer Pezük, bundan sonra daha büyük araçları serçe parmağıyla çekmek için çalışacağını belirterek şunları söyledi:

''Zor olan şeyleri yapmak için bu tür denemeler yapıyorum. Daha önce belime bağladığım halatla kamyon, tramvay ve midibüs çektim. Bunlar yetmedi bir otomobili ipe bağladığım kaşık saplarını gözbebeklerime yerleştirip 20 metre kadar çektim. Şimdi yaptığım son denememde serçe parmağımla 2 cipi birden çektim. Bu işi kimse denemesin, kimseye tavsiye etmiyorum. İlerde daha büyük araçlar çekmek için çalışıyorum.''

Kendine ait atölyede plastik doğrama üretimi yapan Zafer Pezük, 2 cipi serçe parmağıyla çekmek için 3 ay antreman yaptığını ekledi.



VD(OE/İD)