İlginç olay, 2008 yılında Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde meydana geldi. Bursa’nın vergi rekortmenleri arasında bulunan Dusa Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Ahmet Duran Yazar, iddiaya göre ailesinin dağılmaması için 37 yıllık eşi Hanım yazar'a imzalı boş senet verdi. Bir süre sonra da işadamı eşini evde sevgilisiyle yakaladığını ileri süren Hanım Yazar, senedi icraya verdi.

İŞ HAYATI BİTTİ

Bir zamanlar Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihracat yapan şirketin sahibi Ahmet Duran Yazar, 2008 yılının Temmuz ayında Bursa’daki Bademli Jandarma Karakolu’na gidip eşinden şikayetçi oldu. İşadamı Yazar, verdiği ifadede, eşiyle aralarında tartışmalar yaşandığını ve aile düzeninin bozulmaması için eşine imzalı boş senet verdiğini, ancak eşinin rakam bölümüne 875 bin TL yazıp senedi icraya yoluyla almaya çalıştığını, bu nedeniyle de hesaplarına tedbir konulduğunu, ayrıca iş hayatının sona erdiğini savundu.

Hanım Yazar da jandarma tarafından karakola çağrıldı ve şüpheli olarak ifadesi alındı. Ev kadını Hanım Yazar, verdiği ifadede, işadamı eşinin yanlarında çalışan Z.I. adlı kadınla ilişkisini öğrendiğini, bunun üzerine kendisine 875 bin TL tutarında senet verdiğini, eşini evlerinde sevgilisiyle yakalayınca senedi icraya verdiğini dile getirdi.

DAVA SÜRERKEN ÖLDÜ

Senedin icraya verilmesinin ardından banka hesaplarına tedbir konulan Ahmet Duran Yazar, Bursa 4’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde senet iptal davası açtı. Eşiyle mahkemelik olan işadamı Yazar, dava sürerken, 2009 yılı Mart ayında Bademli’deki villasında kalp krizi nedeniyle öldü. Eşinin ölmesine rağmen alacağından vazgeçmeyen Hanım Yazar, bu kez mirasçı iki kızı olan Denizli’de yaşayan evli Ceren Baysan ve ABD’de yaşayan Büke Yazar’ı icraya verdi.

SENET GAYRİAHLAKİ ALINDI İDDİASI

Evli 3 çocuk annesi Ceren Baysan da babasının annesine karşı açtığı davaya devam etti. Ceren Baysan, Bursa’daki duruşmalara katılarak annesinin babasından senedi gayriahlaki yollarla aldığını ve geçersiz sayılması gerektiğini savundu ancak mahkeme, 56 yaşındaki Hanım Yazar’ı haklı buldu ve yasal faizleriyle 3 milyon TL ödenmesine karar verdi. Yargıtay da yerel mahkemenin kararını onayınca, Ceren Baysan, karara itiraz etti. Avukatı aracılığıyla Yargıtay’a başvuran Baysan, kararın tekrar gözden geçirilmesi istedi.

KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

İşadamı Ahmet Duran Yazar’dan kalan yaklaşık 3 milyon TL değerindeki miras, eşi ve iki kızı arasında bölünecek. Ancak kızı Ceren Baysan, mahkemenin ödenmesine karar verdiği 3 milyon TL’yi nasıl bulacağını kara kara düşünmeye başladı. Baysan, babasına destek olduğu için annesinin kendilerini icraya verdiğini savunup, "Bir anne kendi kızını nasıl icraya verir anlamıyorum. Annemin Bursa’da villasından, lüks otomobiline kadar her şeyi var. Ben ailemle zor geçiniyorum. 3 çocuğuma güçlükle bakıyorum. Babamın mirasından gelecek olan para da annemin bizden alacağını karşılamıyor. Yargıtay’a başvurup, kararın tekrar gözden geçirilmesini istedik. Elime tek kuruş para geçmezken bir de borçlu oldum" dedi.