Balıkesir'in ada ilçesi olan Marmara'da pazar gecesi başlayan ve pazartesi günü de devam eden sağanak yağış, ilçedeki su depolarını patlattı, enerji akımını kesti. Aralarında hastane ve sağlık ocaklarının bulunduğu yüzlerce ev ve işyeri sular altında kaldı. Ambulansların da bulunduğu bir çok araç sel sularına kapılarak sürüklendi. Yaşanan afet sonrası Balıkesir ve Erdek’ten adaya 100’e yakın personel ve çok sayıda iş makinesi gönderilerek, çalışmalara başlandı.

İlçede yaraların sarılmaya başlandığını kaydeden Marmara Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Marmara İlçesi'ne bağlı olan Çınarlı, Gündoğdu, Topağaç, Asmalı ve Ayşem Köyleri ile Saraylar Beldesi'nin Marmara ile kara ulaşımını sağlayan yolların açıldığını, sahildeki temizlik çalışmalarının bittiğini, cadde ve ara sokakların ise temizlenmeye çalışıldığını belirtti. Ekipleri halen su baskınına uğrayan evlerdeki tahliye çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Kaymakam Kuruca, Avşa Adası’ndaki büyük su birikintisinin de tahliye edilmesinin tamamlandığını kaydetti.

'ŞEBEKE SUYUNU İÇMEYİN'

Sel nedeniyle evi kullanılamaz hale gelen 25’e yakın ailenin otellerde barındırılmasına devam edileceğini belirten Kaymakam Kurucu, "Su deposundaki arıza giderildi. Evlere yeniden su verilmeye başlandı. Ancak, vatandaşları şebekeden gelen suyu içmemeleri konusunda uyarıyoruz. İçme suyu dağıtımımız devam ediyor. Ayrıca fırınlar yeniden çalışmaya başladığı için ekmek sorunu da kalmadı" dedi.

Marmara Belediye Başkanı CHP'li Ali Aksu ise, Balıkesir’den gelen ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü, merkez ve köylerde hasar tespit çalışmalarına başlandığını belirterek, ilçede durum normale dönmeye başlasa da zararın büyük olduğunu söyledi.



MB,EÖ(FK/COŞ)