İlçenin çeşitli semtlerinde bugün gündüz saatlerinde toplanan Selçuklular, geçen hafta öldürülen Zeynep Köksal ile şiddet gören kadınlar adına düzenlenen protesto gözsterisine katılmak için İstasyon Meydanı'nda biraraya geldi. Ellerinde pankartlarla Koksal'ın öldürüldüğü yerde toplanan Selçuklular, buraya karanfiller bıraktı. Topluluk adına basın açıklamasında bulunan Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür şunları söyledi:

"Bugün burada vahşi bir cinayeti kınamak için toplandık. Bu tür çirkin olaylar ülkemizde her gün yaşanıyor. Buna son vermek için sesimizi yükseltmek zorundayız. Ülkemizde birçok konuda olduğu gibi sistemli bir şekilde her gün bir yerde bir kadın cinayeti yaşanır oldu. Bu tür işkenceler katliamlar sıradan olaylar halini almaya başladı. Bu tür zorda olan kadınlarımıza sahip çıkamıyoruz. Yasalar uygun değil elimiz kolumuz bağlı. Ama ülkeyi yönetenler ülke ekonomisinin her şeyin güllük gülistanlık olduğunu söylüyorlar. Kadınlarımıza hala sahip çıkamadılar" dedi.

Başkan Ülgür'ün ardından konuşan gruptaki Özlem Say, şunları söşyledi:

"Bir ülke düşünün kadınları sokak ortasında herkesin gözü önünde dövülüyor. Bıçaklanıyor, öldürülüyor. Bir ülke düşünün 10-13 yaşındaki kız çocuklarına onlarca erkek tarafından günlerce tecavüz ediliyor. Bir ülke düşünün kız çocukları okul yaşında evlendiriliyor, okutulmuyor. İnsanlık dışı yöntemlerle öldürülen kadınların cesetleri çöplüklerden lime lime toplanıyor. Üzerlerine beton dökülü olarak bulunuyor. Bir ülke düşünün kadın en az üç çocuk doğuran, ev işleri yapan, yaşlılara ve çocuklara bakan evde söz sahibi olamayan bedeni her türlü cinsel istismara açık bir varlık olarak görülüyor. Üstelik bu bakış açısı ülkeyi yönetenler tarafından muhafazakar politikalarla yerleştirilmek olağanlaştırılmak isteniyor. Bir ülke düşünün 8 Mart'ta şov yaparcasına "sözde" kadına yönelik şiddeti, cinayetleri önleme yasası çıkarıyor. Ancak bu yasa ilkokuldaki çocuğunu 23 Nisan törenine götüren Ayşe İnci'yi boşanmak istediği kocası tarafından çocuğunun gözü önünde öldürülmesini engelleyemiyor. Kadın cinayetleri yüzde 1400 artmış. Kadın istihdamı yüzde 24'lere gerilemiş. Çoğu kadınlarımız güvencesiz kayıt dışı istihdam ediliyor. Birde bu ülkede demokrasiden, gelişmekten, kalkınmışlıktan dünya devi devletleri arasına girmekten bahsediliyor. Biz kadınlar ise kadını insan olarak görmeyen, öldüren, döven, horlayan, yok sayan, ezen, sömüren, anlayışı besleyen politikalarla gelişmekten bahsetmenin illüzyondan başka bir şey olmadığını çok iyi biliyoruz. Biz Selçuklu kadınlar olarak, taciz, tecavüz ve ayrımcılığın kader olmadığı bilinciyle bütün bunlara karşı sessiz kalmayacağımızı basın ve kamu oyu önünde buradan bir kez daha haykırıyoruz. Evde ve sokakta var gücümüzle karşı koyacağız. Bugün ilçemizdeki bu hunharca yapılan cinayeti tüm kadınlara yapılmış kabul ediyoruz" dedi.

VE(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)