Atakum İlçesi'nde bir apartmanın 2 odalı zemin katında oturan 5 çocuk babası Ömer ve Hayriye Yılmaz çiftinin evi, geçen ağustos ayında sağanak yağış nedeniyle sel sularıyla doldu. Evdeki eşyarının tamamı sular altında kalan çift, yaşadıkları olayın şokuyla gözyaşlarına boğuldu. Felaketten 10 gün sonra evdeki sel sularını güçlükle tahliye edebilen Yılmaz çiftine Valilik tarafından 2 bin 500 TL verildi. Çocukları İstanbul'da çalışan ve maddi durumları iyi olmayan Yılmaz Çifti, komşuları ve hayırsever vatandaşların da desteğiyle evlerini temizleyene kadar yine zemin katta bulunan başka bir daire taşındı. Selden zarar gören evlerini kendi imkanlarıyla temizleyen Yılmaz çifti, eşyalarının bir kısmını kendisi aldı bir kısmını ise komşuları verdi. 15 gün önce de temizlenen evlerine geri dönen Ömer ve Hayriye Yılmaz çiftinin yüzü de gülmeye başladı.

'ÇOK AĞLADIK AMA ARTIK YÜZÜMÜZ GÜLÜYOR'

Ömer Yılmaz, selin ardından evinin bir daha kullanılamayacağını düşündüğünü belirtti. Ömer Yılmaz, "Eşimle çok zor günler geçirdik. Bu evde tekrar kalabileceğimize inanamadım. Şükürler olsun temizledik, eşyalarımızı tamamladık. Selde her şeyimizi kaybettik. Bir evi yeniden kurduk. Evimize geri döndük. Çok ağladık ama artık yüzümüz gülüyor. Hayat bizim için yeniden başlıyor. Ama her yağmur yağdığında tekrar sel olurmu diye korkuyoruz. Çünkü selin olduğu gece biz son onda evimizden dışarı çıkarak canımızı kurtarmıştık" dedi.

EVİN TEMİZLENMESİ VE YENİLENMESİ 2 AY SÜRDÜ

Hayriye Yılmaz ise evin temizlenmesi ve tekrar yenilenmesinin 2 ay sürdüğünü söyledi. Yılmaz, "Selde canımızı zor kurtardık. Yağmur yağınca yine korkuyoruz. Biz bir emekli maaşıyla geçiniyoruz, tekrar bir ev alma şansımız yok" diye konuştu.