Samsun'un Atakum İlçesi'nde geçen salı günü meydana gelen sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Bir gölü andıran ilçedeki sular yavaş yavaş çekilirken hayat da normale dönmeye başladı. Su basan binaların zemin ve giriş katındaki suların tahliyesi devam ediyor. Suyun çekildiği bölge ise çamur deryasına döndü. Sular gitti, çamur kaldı. İlçede en çok mağdur olanlardan biri ise 75 yaşındaki 5 çocuk babası Ömer Yılmaz oldu.

İSTANBUL'DAKİ EVİNİ SATIP SAMSUN'A YERLEŞTİ, PERİŞAN OLDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden emekli olduktan sonra kendisine bir ev alan Yılmaz, emekli maaşı ile geçinemeyince, İstanbul'daki evini satıp yakınlarının tavsiyesi ile geçen yıl Ekim ayında Samsun'un Atakum İlçesi Yeni Mahalle'ye yerleşti. Eşi 68 yaşındaki Hayriye Yılmaz ile birlikte 50 bin TL'ye Atakent Yeni Mahalle İstiklal Caddesi Adın Apartmanı'nın zemin katındaki 2 odalı evi satın alan Ömer Yılmaz, salı günü gelen sel suları ile birlikte hayatı altüst oldu.

EVİN İÇERİSİ HALA ÇAMUR DOLU

Evi tamamen su ve çamur dolan Ömer ve Hayriye Yılmaz çifti komşularının da yardımı ile canlarını son anda kurtardı. Evinin yağmura teslim olmasını gözyaşlarıyla anlatan Ömer Yılmaz, "Bu kadar zaman geçti ne gelen oldu ne giden. Evimizde hala su var. Bütün eşyalarımız battı, kullanılamaz hale geldi. Çamur deryası içindeyiz" dedi.

KOMŞULARINDA YATIYOR

Gözyaşları dinmeyen ve yardım isteyen Ömer Yılmaz, "Belediyeden yardım bekliyoruz. Evimizi gelip temizlesinler. Ben bu yaşta temizliği nasıl yapayım. Nereye gideyim. Kimse kapımızı çalmıyor. Komşularımızda yatıyoruz. Bize onlar bakıyor" dedi. Salı günü sabah namazından geldikten sonra biraz uzandım. Sonra da kalkıp baktığımda sular pencereden içeri giriyordu. Komşularımızın yardımı ile canımızı zor kurtardık. Biz İstanbul'dan buraya rahat ve huzurlu bir hayat yaşamak için geldik. Burada arkadaşlarımız dostlarımız var. İstanbul'a göre daha ucuz  bir kent olduğu için burayı seçtik. Başımıza bunlar geldi" diyerek yaşadıklarına isyan etti.

Hayriye Yılmaz ise "Biz yaşlı insanlarız. Bu evi kendi başımıza nasıl temizleriz. Çocuklarımız İstanbul'da. Kimse gelmedi. Burada kimsemiz yok. Kendi başımıza bu kadar işe gücümüz nasıl yetsin" diyerek yardım istedi.



MS,YK(İS/BT)