Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kocaeli Şube Başkanı Önder Kılıçaslan'ın da hazır bulunduğu şehitlik ziyaretine yaklaşık 25 kişi katıldı. Önder Kılıçarslar burada yaptığı açıklamada, ''Vatanımıza göz dikenler kendi mezar yerlerini kazdırsın. Onların ne mezarı ne de yatacak yeri var. Toprak bile hiç birini kabul etmiyor. Herkes elini vicdanına koysun. Biz ne şehit olmaktan, ne de gazi olmaktan korkuyoruz. Yeter ki bizim vatanımıza, bağrağımıza söz, laf, kötü el değmesin" dedi. Kılıçarslan şöyle devam etti:

"Bu şerefli bayrağın altında yaşamaktan haz almayanlar, bu toprakları terketsin. Bu şerefli bayrağın dalgalandığı şerefli topraklarda bulunmasınlar. Bir daha dönmemek üzere gitsinler. Vatanımıza göz dikenler, işte şehitlerin mezarları hazır, biz bunları doldurmak için göksümüzü siper ettik bekliyoruz. Siz de bu cesareti bulursanız çıkın karşımıza."

1998 yılında Şırnak'ta girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Komanda Bülent İnal'ın babası Sıddık İnal ''Terör başını eve alacaklarına önce benim çocuğumu eve göndersinler. Artık yeter, bu acılara daha fazla dayanamıyoruz. Allah'ın verdiği sabırla ayakta duruyoruz. Yoksa delirmek üzereyiz. Terörün başını eve hapsetmesinler, hiç bir şehit ailesi buna razı değil'' diyerek ev hapsi tartışmalarıyla ilgili görüşünü açıkladı. 

2008 yılında Hakkari'de şehit düşen Piyade Çavuş İlhan Küçüksolak'ın ağabeyi İrfan Küçüksolak ise ''40 bin kişinin bebek katilini eve göndereceklerine önce benim kardeşimi göndersinler eve. Hep aynı saldırılar, hep aynı olaylar" dedi. Şırnak'ta şehit düşen Jandarma Komando Er Yusuf Keskin'in annesi Emine Keskin ise ağlayarak, ''Ben oğlumu çok özledim, bana oğlumu göndersinler. İdam cezasının geri gelmesini istiyoruz. Her gün gözyaşı döküyoruz. Teröristbaşının idam sephasında asılmasını istiyoruz. Kimse gelip te bir şehit annesinin kapısını açmış mı? Halini, hatırını sormuşlar mı? Bitsin bu acılar'' sözleriyle herkesi duygulandırdı.

Şehit yakınları çocuklarının mezarı  başında kuran okuduktan sonra sessizce dağıldılar.