Çukurca'ya bağlı Oğul Köyü yakınlarında 3 gün önce saat 14.00 sıralarında meydana gelen patlamada 4 askerin şehit olduğu, 5 askerin de yaralandığı açıklandı. Yaralılar Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırılırken, şehit askerden 3'ünün cenazesine ulaşıldı. Şehit 3 askerin cenazesi memleketlerine gönderilirken, şehit olduğu belirtilen İzmirli Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin cenazesine ise ulaşılamadı.

Oğul Köyü yakınında ve Zap Deresi'nde 3 günden beri çok sayıda asker, korucu, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ve köylülerin katılımıyla yapılan aramalara bugün İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen ve Hakkari Şöförler Cemiyeti Başkanı Abdi Arslan da katıldı.

Zap Deresi kenarında çalışmalara katılan asker, vatandaş ve AFAD ekiplerinin çalışmalarına destek veren sivil toplum örgütü temsilcileri, kayıp uzman Çavuşun cenazesinin bir an önce bulunup ailesine teslim edilmesini istediklerini söyledi. Aramaya katılan sivil toplum örgütü mensupları adına açıklama yapan Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen, köylülüre eşlik edip, görevlilerle beraber Zap'ta arama yaptıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Gerçekten çok acı bir durum. Hakkari çok zor bir süreçten geçiyor.Türkiye de öyle. Biz burada aslında kayıp olan parçalanmış bir bedeni aramıyoruz. Biz burda kayıp olan bir insanlığı arıyoruz. Yani insanlığımızı kaybetmişiz. Gerçekten Türkiye'de eğer insanlık varsa bu işe bir an önce insanlarına sahip çıkması lazım. Buna bir dur demesi lazım. Bir an önce silahların susması ve artık insanlarımızın, gençlerimizin ölmemesi lazım. Her iki taraftan da biz artık insanlarımızı kaybetmeyi istemiyoruz. Bir an önce STK'ların, Türkiye'deki bütün akil insanları, vicdan sahibi insanları bu işin müzakereyle, bu işi diyalogla çözmek için gerekli girişimlerde bulunulmasını talep ediyoruz."

Kayıp Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin arama çalışmasının yapıldığı 3 kilometre alandaki Zap Dresi civarında asker tam teczihatlı güvenlik önlemi alması ve bölgede çok sayıda 'Kirpi' adı verilen zırhlı araçların bulunması da dikkat çekti.



BD(FE/SS)