NİŞANLISININ EVİNDE YAS VAR

Uzman Çavuş 24 yaşındaki Ömer Büyükköse'nin nişanlısı Kübra Baysal'ın merkez Kavlaklı Beldesi'nde evine de ateş düştü. Kübra Baysal'ın babaannesi Seher Baysal, Büyükköse ailesi ile torunu Kübra'nın düğün hazırlıkları ve ev döşemek için Siirt'e gittiğini söyledi. Bir süre önce Kahramanmaraş'ta nişanlanan çiftin aralık ayının ilk haftasında dünya evine gireceğini anlatan Baysal, şehit damadı ile dün akşam telefonla konuştuğunu kaydetti. Büyükköse'nin ardından ağıtlar yakan Baysal, şöyle konuştu:

"Yavrum, Kasım'ın 27'sinde geleceğini söylemişti. Çeyizleri gitmiş, evleri döşeniyordu. Şu anda ailesi ev döşüyordu orada yavrumun. Ömer ölmüş dediler, Allah'ım al canımı Yarabbi. Ben ne yapayım, Kübra'ya ne söyleyeyim. Kurban olsun ninen taşına toprağına yavrum. Daha akşam konuştuk. Dağa çıkacağını söylemedi. 'Nasılsın iyi misin?' dedim. 'Allah mutluluk versin' dedim. Mutluluğu verdin Yarabbi. Allah'ım buna da şükür. Ne diyeyim şehit yavruma, vatan sağ olsun yavrum. Yine de dik duruyoruz. Düşmanın karşısında yine dikiz."

Şehit Uzman Çavuş Ömer Büyükköse'den geriye ise Kübra Baysal'la nişanlarında çekilmiş mutluluk fotoğrafları kaldı. Ev döşemek için Siirt'te bulunan ailenin yarın şehidin cenazesiyle birlikte Kahramanmaraş'a dönmesi bekleniyor.