Şehit Uzman Çavuş Adem Erenkara için Fethiye Camiinde Cuma namazından sonra cenaze töreni düzenlendi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ve herkesin aramadan geçirildiği tören öncesi Cuma namazında şehitlik konusu işlendi. Cenaze törenine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Vali Eyüp Tepe, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Belediye Başkanı AK Partili Nevzat Bozkuş, 14'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan, İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ile yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, şehidin annesi Adalet Erenkara ve babası Hikmet Erenkara’ya başsağlığı dileklerinde bulundu. Orgeneral Kıvrıkoğlu ayrıca, şehit yakınlarını alnından öptükten sonra tören alanına geçti. Yakasına şehit fotoğrafı takılan Orgeneral Kıvrıkoğlu şehit yakınlarını ön tarafa alarak cenazeye yakın olmalarını sağladı. Cenaze namazını kıldıran İl Müftü vekili Veli Südütemiz, helallik isteyerek, bir daha böyle acılar yaşanmamasını diledi. Şehide haklarını helal eden törene katılanlar, daha sonra terörü lanetleyen sloganlar attı.

Cenaze namazının ardından bayraklarla donatılan Gazi Ahmet Muhtar Paşa caddesinde omuzlarda taşınan şehit Adem Erenkara’nın cenazesi geçerken vatandaşlar terör örgütü aleyhine sloganlar söyledi.

Ayakta durmakta güçlük çeken şehidin annesi Adalet Erenkara’ya yakınları yardım ederken, Uzman Çavuş Adem Erenkara’nın cenazesi daha sonra köyündeki mezarlıkta toprağa verildi.


BA(KS/AAA)(FOTOĞRAF)