Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi, şehit Uzman Çavuş Dinçer Ersoy için gözyaşı döküyor. Ailesinin yaşadığı Atatürk Caddesi'ndeki evine çok sayıda kişi taziye ziyaretine gelirken, ağlayan anne Hatun ve baba Mustafa Ersoy'u yakınları teselli etmeye çalışıyor.

Oğlunun kendisiyle olaydan 2 gün önce görüştüğünü belirten anne Hatun Ersoy gözyaşları içinde şunları anlattı:

"Oğlum, 'anne ben operasyona gidiyorum. Sağlığım çok iyi, moralimde yerinde. Bir süre görüşemeyebiliriz. Beni merak etmeyin' dedi. Benim güzel oğlum Hakkari’de askerlik yaptı, patlamalardan sağ salim kurtuldu. Ama Siirt’te acı bizi buldu. Asker olmayı çok istedi oldu. Kendisinin operasyon dönüşünde bize sürprizi olduğunu söylüyordu. Ne olduğunu sordum. Oğlum ne sürprizin var dedim. 'Anne Aralık ayında nişanlanacağım' diyordu. Bugün evimizde güzel oğlumun arkadaşlarının hepsi burada, ama bir sen yoksun. Bu muydu bana sürprizin?"

İLÇEYE FOTOĞRAFLARI ASILDI

Çerkezköy Belediyesi, şehit Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy’un askerde çektirdiği fotoğrafları, üzerine 'Şehidim sana minnetarız' yazdırıp poster haline getirerek, ilçenin değişik yerlerine astı. Şehidin cenazesi, yarın öğle vakti kılınacak namazın ardından ilçe mezarlığında toprağa verilecek.



MY,ŞK(LK/COŞ)