Tunceli'nin Nazımiye İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlerin döşediği mayına basarak şehit düşen Piyade Komando Uzman Çavuş 23 yaşındaki Ahmet Dağlı'nın Osmaniye'deki baba ocağına ateş düştü. Acı haberi alan şehit babası Mustafa Dağlı, "Ahmet'ime sözüm var, ağlamayacağım" dedi.

Sabah saatlerinde Cevdetiye Beldesi'ne gelen Osmaniye Garnizon Komutanı Albay Uğur Özbek, 1.5 yıllık asker Piyade Komando Uzman Çavuş Ahmet Dağlı'nın, Tunceli'nin Nazımiye İlçesi Alacık Köyü ile Büyükyurt Köyü arasındaki Zağge kırsalında PKK'lı teröristlerin döşediği mayınla şehit düştüğü haberini baba Mustafa Dağlı'ya iletip, metin olmasını istedi. Baba Mustafa Dağlı ise oğlunun arkasından kesinlikle ağlanmasını istemediğini belirtip, "Ahmet'im ağlamamızı istemiyordu, sözüm var ağlamayacağım" dedi. Bu sırada acı haberi duyan şehidin ağabeyi Murat ve ablası Selma Tosunoğlu gözyaşlarını tutamadı. Babası ve kardeşini teselli eden abla Selma Tosunoğlu, aniden fenalaşıp, baygınlık geçirince sağlık ekibi müdahale etti. Diğer yandan oğlunun şehit haberini alan anne Emine'nin ise sinir krizi geçirdiği belirtildi.

Şehit Ahmet Dağlı'nın izine geldiği ve bir hafta önce ayrıldığı Cevdetiye Beldesi Karataş Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi'ndeki baba evine dev Türk Bayrağı asılırken, 112 Acil ambulansı da hazır bekledi. Bu arada şehit haberini duyan Belde Belediye Başkanı İlhami Önal ve belde sakinleri şehit evine gelerek taziyede bulundu. Şehit Dağlı'nın cenazesinin yarın Cevdetiye Beldesi'nde toprağa verileceği bildirildi.



İE(BY/SS)