Bursa'da oturan Nurdan ve Turan Köroğlu çiftinin 2 çocuğunun büyüğü olan Aykut Körüoğlu'nun ideali çok iyi bir asker olmaktı. Bu hayal ile yaşayan Aykut, kazandığı Bursa Işıklar Askeri Lisesi'nden 2002 yılında mezun oldu. Okul yıllarında arkadaşları ile birlikte Pınarbaşı Şehitliği'ni ziyaret eden Aykut Köroğlu buradan çok etkilenince arkadaşlarına, "Bana bir şey olursa mutlaka buraya defnedin" dedi. Daha sonra kamuoyunda 'Bordo Bereli' olarak bilinen 'Özel Kuvvetlere' seçilen Aykut Köroğlu, görev yaptığı Ankara'da tanıştığı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda çalışan Selay Köroğlu ile 2 yıl önce evlendi. 6 ay önce 'Neda' isimli kızları dünyaya gelen Aykut Köroğlu doğum izninin bitmesinden sonra eşine ücretsiz izin alıp kızlarına daha sağlıklı bakması için Bursa'da yaşayan ailesinin yanına gönderdi.

BABASINA VASİYET ETTİ

Geçen Ramazan ayında ailesini görmek için Bursa'ya gelen Aykut Köroğlu, burada ailesine 4 aylık geçici görev ile Hakkari'ye gideceğini görevini tamamlanmasından sonra önce Bursa'ya gelip daha sonra Ankara'daki birliğine teslim olacağını belirtirken, "Ben size emanetim. Şehit düşersem beni mutlaka Pınarbaşı Şehitliği'ne defnedin" diyerek vasiyette bulundu. Hakkari'deki birliğinde göreve başlayan Aykut Köroğlu, geçen pazar günü cep telefonu ile konuştuğu karısı Selay Köroğlu'na kızını çok özlediğini en kısa sürede izin alarak çocuğunu görmek için Bursa'ya geleceğini söyledi, babasına ise, "Burada durumlar sıkıntılı. Neda'yı çok özledim. İlk fırsatta görev sürem dolmadan izin alıp geleceğim" dedikten sonra telefonu kapattı.

Hakkari Çukurca'da Kazan Vadisi'nde terör örgütü üyeleriyle çıkan çatışmada şehit düşen Üsteğmen Aykut Köroğlu'nun acısı Bursa'da yaşayan ailesine doktor ve sağlık görevlilerinin kontrolünde bildirildi. Aldıkları haber ile gözyaşlarını tutamayan aileyi askerler ve yakınları sakinleştirdi.

BAKAN YAZICI: CANİLERİ LANETLİYORUM

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bugün evin önünde kurulan çadıra gelerek baba Turan Köroğlu’na taziyede bulundu. Daha sonra eve çıkarak şehit üsteğmenin eşi Selay Köroğlu ile de görüşen Bakan Yazıcı yaptığı açıklamada, “Gözü dönmüş katilleri, vatanı parçalamak isteyen canileri lanetliyorum. Ülkemizin bütünlüğü ve beraberliği hiç kimse tarafından bozulamaz. Bizim birlikteliğimiz, birliğimiz her şeyin önündedir. Şehidimizin eşi bakanlığımız personelidir. Terörle mücadelemiz kararlıkla devam etmektedir. Milletimizin başı sağolsun” dedi.

"DOYAMADIM SANA"

Şehit üsteğmenin dün gece askeri uçak ile Bursa'nın Yenişehir ilçesindeki havaalanına getiren cenazesi Askeri Hastanenin morgunda bekletildi. Cenaze bugün saat 14.30 sıralarında çok özlediği kızı, eşi anne ve babası ile kız kardeşinin yaşadığı 75’inci Yıl Mahallesi'ne getirildi. Kendilerine daha önceden sakinleştirici iğne vurulan Şehit Üsteğmenin annesi Nurdan ve eşi Selay ve kız kardeşi güçlükle ayakta durdu.

Şehidin eşi Selay Köroğlu, kızı Neda ile tabuta sarılarak, "Doyamadım sana. Beni bırakıp nereye gidiyorsun" diyerek gözyaşı döktü.

"KİMSE AĞLAMASIN BUGÜN GURUR GÜNÜMÜZ"

Şehidin babası Turan Köroğlu da, "Kimse ağlamasın bugün gurur günümüzdür" dedi.

İmamın helallik istemesi üzerine evin çevresinde toplanan vatandaşlar "Helal olsun" yanıtını verdiler. Ellerinde Türk bayraklarıyla şehit evine gelenler terör örgütüne lanetler yağdırdı.

Şehit üsteğmenin cenazesi daha sonra törenin yapılacağı Ulu Camii’ye götürüldü. 



HT,SB,FK(FK/İD)