Gaziosmanpaşa'da, polis memuru Zekeriya Yurdakul'u şehit ettiği öne sürülen S.I'nın, Fatih'te 30 Mayıs'ta bir restorana bomba koyulması eylemini de gerçekleştirdiği iddia edildi. S.I.'nın olduğu iddia edilen görüntülerde zanlının bomba koymadan önce ve bombayı koyduktan sonra güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde S.I'nın tanınmamak için türban takmış olması dikkat çekti.

Görüntülerde S.I.olduğu iddia edilen kadın, yanındaki bir kişiyle yürürken görülüyor. Tanınmamak için türban taktığı görülen S.I, 30 Mayıs 2012 günü saat 20.58'de Mcdonald's'tan içeri giriyor, merdivenlerden alt kata iniyor, tuvalete giriyor. Daha sonra saat 21.13'ü gösterdiğinde dışarı çıkıyor. Restoranda gerçekleştirilmek istenen eylem temizlik görevlilerinin bombayı bulması sonucu başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Durumun polise bildirilmesinin ardından olay yerine gelen bomba imha ekipleri, bombayı etkisiz hale getirmişti.

Polis, restorana bomba konulması ve Zekeriya Yurdakul'un şehit edilmesi eylemini gerçekleştirdiği belirtilen S.I ve yanındaki kişiyi yerde arıyor


 


HA (SB) FOTOĞRAF