Cizre Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği’nde görevli polis memurlarının içinde bulunduğu otomobil, Cizre- Nusaybin karayolunun 10’uncu kilometresinde bulunan Tepe Tesisleri bölgesinde şüpheli olarak değerlendirilen bir otomobili kovalarken şarampole yuvarlandı. Kazada, sürücü 7 yıllık polis memuru Ali Bektaş şehit olurken, diğer polis memurları Murat Yel, Murat Tuma ve Batuhan Göz, yaralandı.

Dün memleketi Konya'nın Ilgın İlçesi'ne getirilen şehit polis Ali Bektaş'ın cenazesi, bugün yakınları tarafından Devlet Hastanesi morgundan alınıp, baba evinin önüne getirildi. Burada okunan duanın ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze töreninin yapılacağı Ulu Cami önüne getirildi. Güçlükte ayakta duran şehit babası Ali Bektaş ve annesi Hatice Bektaş'ı yakınları teskin etmeye çalıştı.

Törene, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Konya milletvekilleri Hüseyin Üzülmez ve Mustafa Akış, MHP Konya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ile birlikte yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Kılanan cenaze namazının ardından Bektaş'ın cenazesi, şehit mezarlığında toprağa verildi.

Vali Aydın Nezih Doğan, şehidin tabutuna sarılı olan Türk bayrağını şehit babası Ali Bektaş'a teslim etti.



AK(İA/SS)