Ankara'dan geçici görevle Siirt'e giden ve orada operasyona giderken içinde bulunduğu Sikorsky S-70 tipi helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 10 yıllık Uzman Çavuş Mesut Şeker'in, cenazesi Akşehir Devlet Hastanesi'nden askerler ve yakınları tarafından alındı.

2 yaşındayken babası Mevlüt Şeker'in ölümünün ardından annesi Ayşe Konuk ve babaannesi Fadime Şeker'in yanında büyüyen şehit Mesut Şeker'in cenazesi, önce annesinin evine getirilerek helallik alındı. Bu sırada ailesi ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

'SAĞ GÖNDERDİK, TÜRK BAYRAĞINA SARILI HALDE KARŞILADIM'

Bu sırada ağabeyinin cenazesinin gelmesini bekleyen Hatice Şeker, "Ankara'da ağabeyimle birlikte kalıyordum. Ağabeyim eşinden boşandığı için çocuklara ben bakıyordum. Operasyona gitmeden 4 gün önce, sarılıp, öpüp uğurlamıştım. Sağ gönderdik, Türk bayrağına sarılı halde böyle karşıladım. Vatan sağ olsun" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

YETİM KALAN ŞEHİT OĞLUNUN SÖZLERİ YÜREKLERİ DAĞLADI

Annesi Kezban İz'in, babası Mesut Şeker'den boşandığı için 9 yaşındaki ablası Merve ile birlikte babasıyla yaşayan Mevlüt Kaan Şeker, halasının ağladığını görünce, "Hani ağlamak yoktu hala? Niye ağlıyorsun?" diyerek onu uyarması yürekleri dağladı. Şehidin kızı Merve de gözyaşı döktü.

BABASINI EL SALLAYARAK UĞURLADI

Helallik alınmasının ardından şehit Şeker'in cenazesi babaannesi Fadime Şeker'in evine götürülmek istendiği sırada yakınlarının kucağında bulunan Mevlüt Kaan Şeker, babasını, el sallayarak uğurladı.

Şehit Şeker'in cenazesi babaannesinin evinde helallik alındıktan sonrada dini ve askeri törenin yapılacağı Reis Beldesi Merkez Çarşı Camii önüne getirildi.

BAKAN ŞİMŞEK DE CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Buradaki törene Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Garnizon ve 3'üncü Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, şehidin ailesi, çocukları, boşandığı eşi Kezban İz ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Şehidin ailesi ve yakınları, tubuta kapanıp gözyaşı döktü ve son kez vedalaştı. Askerden yeni gelen amcasının oğlu Mevlüt Şeker de tabutun başından hiç ayrılmadı.

Cenaze namazının ardından şehidin cenazesi önce askerler tarafından sonra da halk tarafından omuzlara alınıp belde mezarlığına götürülerek toprağa verildi.

BABASININ MEZARLIĞINA AVUCUYLA TOPRAK ATTI

Mezarlıkta bekleyen şehidin çocuklarına subaylar kendi şapkalarını giydirdi. Babasının mezarına avucuyla toprak atan Mevlüt Kaan, halasının kucağında beklerken de "Babamı öldü sanmıştım ama babam cennete gitti" dedi.

Törene katılan Bakan Şimşek, şehidin ailesine taziyede bulundu.



MKY,HD,ATM(İA/SS)