Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde 'Öğretmenler Günü' bir dizi etkinlikle kutlandı. İlk tören, Cumhuriyet Meydanı'nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz'ün Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. Tören daha sonra Fatma -Mehmet Cadıl Anadolu Öğretmen Lisesi Konferans Salonu'nda devam etti. Törene Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Volkan Onay, Cumhuriyet Başsavcısı Gadem Taş, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, 18 Kasım'da Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Üsteğmen Gökhan Korkut'un annesi Leyla Korkut ile nişanlısı Zeynep Çatallar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan'ın bu yıl emekli olan öğretmenler Ahmet Sarı ve İbrahim Aydın'a hizmet şeref belgesi vermesinin ardından, adaylıkları sona eren 42 öğretmen için yemin töreni düzenlendi.

GENÇ ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ

Fikriye- Ramazan Yalçın İlköğretim Okulu Müdürü Eyüp Sarıcalar, genç öğretmenlere yemin ettirdi. Hakkâri'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Üsteğmen Gökhan Korkut'un nişanlısı Zeynep Çatallar da yemin etti. Göğsüne nişanlısının fotoğrafını yapıştırarak törene katılan Çatallar, Türk bayrağına el basarak öğretmenlik yemini etti. Edebiyat Öğretmeni olan Zeynep Çatallar, Korkuteli Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde göreve başlayacak.

'OĞLUMUN VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİM'

Yemin törenin ardından Zeynep Çatallar'a sarılarak tebrik eden şehidin annesi Leyla Korkut, daha sonra Korkuteli Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Volkan Onay ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mutluay Oskay'a sarıldı. Anne Korkut, "Oğlumun vasiyetini yerine getirmek için öğretmen gelinim Zeynep'in yanındayım" dedi.