Tokat Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde 2004 yılında oluşturulan, 'Şehit Müzesi'nde şehit askerlerin eşyaları sergileniyor. Sergilenen eşyalar arasında şehitlerin vatani görevlerini yaparken ailelerine yazdıkları mektuplar da yer alıyor. Özlem ve hasretle dolu içeriğe sahip mektuplar, müzeyi ziyarete gelenleri duygulandırıyor. Şehit müzesini 2004 yılında kurduklarını belirten Dernek Başkanı Mehmet Çatalyürekoğlu, şöyle dedi:

"Şehit olan askerlerimizin hatıra fotoğraflarını, kendilerine ait olan eşyaları burada sergiliyoruz. Ayrıca burada bulunan mektuplar çok dikkat çekicidir. Bu mektuplar özellikle sanki içine şehit olacağı doğmuş gibi yazılmış şehitlerimiz tarafından. O mektupların okunduğunda insanların duygulanmaması mümkün değil."

Tokatlı 226 şehit bulunduğunu belirten Çatalyürekoğlu, "Derneğimiz sabahtan akşama kadar açık. Buraya ziyaretçileri bekliyoruz" diye konuştu.

"DUYGULANMAMAK ELDE DEĞİL”

Diyarbakır'daki 2001 yılında 8'inci Ana Jet Üssü'nden kalkan askeri uçağın Malatya yakınlarında düşmesi sonucu şehit olan Hava Kıdemli Üstçavuş Mehmet Özden'in babası Nurettin Özden ise, "Allah kimseye evlat acısı vermesin. Burası bizim yuvamız. Buraya geldiğimizde kendimizi huzurlu hissediyoruz. Mektupların hepsini okudum içler acısı. Demek ki şehitlerimize cenabı Allah kalplerine rahim vermiş, olacağını bilerekten bu mektupları yazmışlar son olarak. Vatan sağolsun başka bir şey diyemiyorum" dedi.



MT(EA/İD)