Diyarbakır'ın Şehitlik Semti'nde 24 Ocak 2001’de uğradığı silahlı saldırı sonucunda şehit edilen Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile korumaları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Selahattin Baysoy ve Atilla Durmuş ölümlerinin 11’nci yıl dönümünde anıldı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen anma töreni ilk olarak Okkan ve arkadaşlarının şehit edildiği Yenişehir ilçesi Şehitlik Semti'ndeki  Sezai Karakoç Bulvarı üzerinde yapıldı. Emniyet Müdürlüğü personelinin katıldığı anma töreninde suikast yerine şehit Okkan ve koruma polislerinin fotoğrafları ve karanfiller bırakıldı.

EVİN PENCERESİNDEN DUA

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Emniyet Müdür Vekili İlhan Kara, Okkan ve silah arkadaşlarını polis teşkilatının ve Diyarbakır halkının unutmadığını söyledi. Kara, hain bir saldırı sonucu şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın vatandaş odaklı hizmet felsefesinin oluşmasında öncü olduğunu ifade etti.

Şehit aileleri ile İnsan Hakları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YURTSAV) Başkanı Ahmet Büyükburç, şehit Emniyet Müdürü Okkan ve arkadaşlarının bayrak ve vatan için şehit olduklarını, onları unutmayacaklarını söyledi. Konuşmaların ardından polis ve vatandaşlar Okkan ve silah arkadaşlarının şehit edildikleri yerdeki fotoğraflarının önüne karanfil bırakarak dualar okudu. Anma töreni sırasında bazı kişilerin de evlerinin camlarından dua ettikleri görüldü.

Anma töreni daha sonra Polisevi'nde Ali Gaffar Okkan slayt gösterimi ile devam etti. Gaffar ve Okkan Elmas adlı iki kardeş şehit Emniyet müdürü Gaffar Okkan’ı yaşatmak için anne ve babalarının kendilerine onun ismini verdikleri söyledi. Anma etkinliği şehit ailelerine verilen yemek programı ile son buldu.