Karlıova'da şehit düşen polis memurlarından 28 yaşındaki Samet Kırcalı’nın cenazesi, Malatya’dan askeri uçakla İzmir Çiğli'deki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı’na getirildi. Kırcalı’nın cenazesi, daha sonra polis eskortları ve sirenleri eşliğinde Bostanlı Semti’ndeki baba evine getirildi. Burada kalabalık bir grup tarafından karşılanan Kırcalı’nın cenazesi, dua okunmasının ardından cenaze töreninin yapılacağı Bostanlı Beşikçioğlu Camii’ne getirildi. Kortejin evden camiye hareketi sırasında, polis araçlarının da Türk bayraklarıyla donatıldığı görüldü. Camide, öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazına, Kırcalı’nın eşi Duygu Kırcalı, babası Şaban Kırcalı, kardeşi Firdevs Kırcalı, ailenin çok sayıda yakını, Kültür ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, milletvekilleri, üst düzey rütbeli askerler, emniyet mensupları katıldı.

Cenaze namazı öncesi, elinden bir an olsun ağabeyinin fotoğrafını bırakmayan Firdevs Kırcalı ve halası Zehra Kırcalı ile birlikte Türk bayrağına sarılı tabuta kapanıp uzun süre ağladı. Fotoğrafı da öpen Firdevs Kırcalı, "Son kez gördüm onu. Ağabeyim benim, ben onsuz nasıl yaşarım?" diyerek ağladı. Şehidin babası Şaban Kırcalı da yakınları tarafından güçlükle teskin edildi.

Bakanlar Günay ve Yıldırım, cenaze namazına dakikalar kala camiye gelip en ön safta yerlerini aldı. Bazı vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, gönderdiği çelenklere tepki gösterip kaldırılmasını istedi, ancak yetkililer tarafından kısa sürede sakinleştirildiler.

"ELLERİ ÇATLAMASIN DİYE KREMİYLE YOLLAMIŞTI"

Kocaeli Üniversitesi’nde Halkla İlişkiler Bölümü’nü bitirdikten sonra iş bulamayınca polis olmak için sınavlara giren ve ardından Bornova Polis Meslek Eğitim Merkezi’nden 2011 Ocak ayında mezun olup Bingöl Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ndeki görevine başlayan şehit Samet Kırcalı’nın cenazesi, yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze namazının ardından Polis Tören Mangası tarafından omuzlara alındı. Bakanlar Yıldırım ve Günay'ın en önde yer aldığı saygı yürüyüşü sırasında, şehit eşi Duygu Kırcalı’nın konuşması ve davranışları, herkesi gözyaşına boğdu. Şehit eşi Kırcalı, "Ben onu 12 yıl bekledim. Henüz 1.5 yıllık evliydik. Çeyizimin yarısını dahi açmamıştım. Karşıyaka’da, Şemikler Lisesi’nde herkes bizim aşkımızı konuşuyordu. Sakın ağlamayın. İzmir sana şehidimi getirdim. O, 35.5’luydu. Nasıl kıydılar ona? Bakın ona, selam verin. Zeytin gibiydi. İşsiz olduğu için polis oldu. Zırhlı araçları bile yoktu. Özel Harekat olmak istedi. İzin vermedim. 'Dağlara çıkma' dedim. Nereye gittin Samet’im? Ben onu, oraya gönderirken yanına kremini vermiştim. Elleri, ayakları çatlamasın, kremiyle yollamıştım. Böyle mi olacaktı?" diye bağırdı.

POLİSİN GÖZYAŞLARINI SİLDİ

Gördüğü tüm polislere el sallayan, elindeki Türk bayrağını da gururla havaya kaldıran Duygu Kırcalı, bir ara, çelenk taşıyan Çevik Kuvvet polislerinden birinin yanına geldi ve yanağını koluna yaslayarak yürüdü. Bu sırada ağlayan polis memurunun da gözyaşlarını eliyle silen Duygu Kırcalı, "Ağlama sakın kuzum benim. Ağlama boncuk gözlüm. Sevindirme onları. Sana benziyordu. Ciğerimi yaktı" diye haykırdı. Bu tablo, görenlerin yüreğini bir kez daha dağladı. Yakınlarının koluna girdiği Duygu Kırcalı, tabutu da son kez ellerken, asker selamıyla şehit eşine son görevini yaptı. Kalabalığın alkışlarla, yakınlarının, "Bu son şehit olsun" diye uğurladığı Samet Kırcalı, Işıkkent Polis Şehitliği’nde toprağa verildi.



TT(İÖ/SS)