Evli ve 1 çocuk babası olan 29 yaşındaki Osman Cantürk Gül'ün cenazesi, Düziçi İlçesi'nin İrfanlı Mahallesi'ndeki babasının evine getirildi. Burada yakınlarının helallik alması ardından cenaze tören için İrfanlı Cami'ne götürüldü. Törene, Vali Celalettin Cerrah, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaasmanoğlu, şehit yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Eşi 26 yaşındaki Emine ile kardeşi Deniz Astsubay Caner Göl, tabutun üzerine çiçek bırakıp asker selamı verdi. Babası Muhiddin Göl ile annesi Fatma Göl de tabuta sarıldı. Oğlunun fotoğrafını öpen baba Göl, "Hakkımı helal ediyorum. Allah başka acılar yaşatmasın" diye konuştu. Teyzesi tarafından tabutun yanına getirilen kızı 4 yaşındaki Fatma Ayliz de babasının tabutu öptü.

"SENİ HİÇ BİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIM"

Eşinin tabutu başında yeniden gelirken metanetli gözüken Emine Göl, "Seni hiç bir zaman unutmayacağım. Sana verdiğim sözü tuttum, ağlamadım, ağlayamayacağım da. Senin gönlün rahat mekanın cennet olsun şehidim" diyerek eşine veda etti.

İl Müftüsü Ramazan Çortul'un kıldırdığı cenaze namazı ardından şehit Osman Cantürk Göl'ün cenazesi götürüldüğü Çamiiçi Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi. Törene katılan binlerce kişi ise sık sık 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' diye slogan attı. İlçede ev ve işyerlerine de Türk bayrakları asıldı.



İE,SG(OA/İD)