Şırnak’ta teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Özel Harekat’ta görevli polis memuru Cihat Akkaya için, Gülhane Cami’nde tören düzenlendi. Polis memurunun eşi Deniz Akkaya, kızı Aybüke Akkaya, babası Mehmet Akkaya, annesi Sıdıka Akkaya ile diğer yakınlarını törene katılan yetkililer teselli etti.

Cenazeye Vali Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediyesi Bakan Yardımcısı Sırrı Aydoğan, Ege Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Musa Alsever, NATO Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Atilla Özler, Hava Teknik Okullar Komutanı Tümgeneral Atilla Gülan, İstihkam Eğitim Merkez Komutanı Tuğgeneral Celalettin Bacanlı, Hava Eğitim Kurmay Başkanı Tuğgeneral Recep Yüksel, CHP Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Musa Çam, AKP Milletvekilleri Mehmet Tekelioğlu, Nesrin Ulema, Rıfat Said, Aydın Şengül, Ali Aşlık, MHP Milletvekili Oktay Vural ile Emniyet Müdürü Ali Bilkay ile çok sayıda polis müdürü ile yaklaşık 1000 kişilik vatandaşlar topluluğu katıldı.

ASLANLAR GİBİ GİDİYOR

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından şehit polis memuru Cihat Akkaya’nın cenazesi, meslektaşlarının omuzlarında bir süre taşındı. Bu sırada sık sık yakınlarını “ağlamayın” diye uyaran polis memurunun eşi Deniz Akkaya, tabutun arkasından “Aslanlar gibi gidiyor” diye seslendikten sonra tek damla gözyaşı döktü. Onu da hemen eliyle silen Deniz Akkaya, metanetini tören sonuna kadar korudu. Şehit polis memurunun cenazesi, daha sonra götürüldüğü Işıkkent Mezarlığı içerisindeki polis şehitliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

KARDEŞİNİ GERİ GETİRTMİŞ

Bu arada Libya’da işçi olarak çalıştıktan sonra Irak’ta da çalışan şehit polis memurunun kardeşi Caner Akkaya’nın da, bir ay önce İzmir’deki baba evine döndüğü öğrenildi. Caner Akkaya’nın dönüşünde de, bölgede görev yapan şehit polis Cihat Akkaya’nın telkinlerinin de etkiliği olduğu ileri sürüldü.



DHA(İÖ/AAA)