Piyade Onbaşı Hüseyin Gökhan Eriç'in Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olması, Antalya'nın Kepez İlçesi Yenidoğan Mahallesi Menzil Siteleri'nde oturan ailesini üzüntüye boğdu. Şehit askerin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde Özel Çevre Koruma Şube Müdürü olan babası Selahattin Eriç, eşi Güllü ve diğer oğlu Serkan Eriç ile evin önünde kurulan taziye çadırında başsağlığı mesajlarını kabul ediyor.

Büyük bir Türk bayrağının asıldığı sitede, şehit ailesinin komşuları da balkon ve pencerelerine Türk bayrakları astı.

İŞLETME MEZUNU

Selahattin Eriç, oğlunun Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olduğunu, Antalya'daki bir firmada yönetici asistanı olarak çalıştığını anlattı. Eriç, kısa dönem asker olan oğlunun acemi birliğini Samsun'da tamamladıktan sonra Antalya'ya geldiğini, bir gün sonra cumartesi günü de Afyonkarahisar'daki birliğine teslim olduğunu kaydetti.

Oğluyla olaydan önce telefonla konuştuğunu ve kendisinin çok iyi olduğunu söylediğini vurgulayan Eriç, oğlunun askerde çok mutlu olduğunu belirtti. Askeri birliğe oğluyla gittiklerini, komutanların hem kendilerine hem de oğluna çok iyi davrandıklarını anlatan Eriç, "Böyle bir olayın yaşanmasını kimse istemezdi. Komutanlar da istemezdi. Olayda ihmal, kusur olduğunu düşünmüyorum. Bunu devletimizin yetkilileri daha iyi bilir. Araştıracaklar" diye konuştu.

'CENNETE GİDİYORUM'

Oğlunun izin kullanmadığını ve bir an önce tezkere alıp işinin başına dönmeyi planladığını kaydeden baba Eriç, "Arkadaşlarıyla vedalaşırken 'Cennete gidiyorum' diye vedalaşmış. Belki de Allah onun içine doğurmuş. Allah'ın verdiğine biz hiçbir zaman karşı gelemeyiz" dedi.

Oğlunu memleketi Isparta'nın Yenişarbademli İlçesi'nde toprağa vereceğini söyleyen acılı baba, "Oğlum şehadet mertebesine ulaştı, ağlamayacağım. Şehit babası olduğum için gururluyum. Oğluma allı duvaklı gelin almak isterdim ama olmadı. Vatan sağolsun. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin" diye konuştu.