Bingöl- Muş Karayolu’nda düzenlenen saldırıda şehit düşen askerlerden, 24 yaşındaki topçu er Anıl Eruluç’un cenazesiı, bugün sabah saatlerinde memleketi Manisa’nın Salihli İlçesi’ne getirildi. Bekar olan ve terhisine 60 gün kala şehit düşen Eruluç’un cenazesi, önce baba evinin önüne götürüldü. Eruluç’un son kez getirildiği evinin önünde gözyaşları sel olurken, duanın ardından cenaze, askeri törenin yapılacağı Karaman Camisi’ne götürüldü.

Öğlen namazı sonrası kılınan cenaze namazına, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Manisa Birinci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, AK Parti, CHP ve MHP Manisa milletvekilleri, askerler ile yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Geçen cumartesi günü biten iznin ardından vatani birliğine gönderdikleri evlatlarına son görevlerini yerine getiren aileden baba Nevzat, anne Şükran ve kardeşi Cemal Eruluç ve diğer yakınları, metanetli duruşlarıyla dikkat çekti.

Tören için caminin önündeki caddeye gelen tören mangasındaki askerler, vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı. Aileye taziye ziyaretinde bulunduktan sonra en ön safta yer tutan CHP’li Milletvekili Sakine Öz ise, MHP Milletvekili Sümer Oral ve Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okan ile görüştükten sonra namaz öncesi yerinden ayrıldı. Cenaze namazının kılınması sırasında aile üyeleri de en ön saftaki yerlerini aldı.

ÇOK SEVDİĞİ OTOMOBİLİYLE UĞURLANDI

Cenaze namazının ardından Eruluç’un cenazesi, askeri tören mangası tarafından omuzlara alınırken, Kurudere Caddesi’nde saygı yürüyüşü yapıldı. Trafiğe kapatılan caddedeki tüm binalar, Türk bayraklarıyla donatılırken, şehidin cenazesini selamlayan 7’den 70’e Salihli sakinleri, gözyaşlarına boğuldu. Bu sırada, 'Her zaman anılacaksın' pankartı açılırken, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atıldı. Yaklaşık 20 bin kişinin oluşturduğu kortejin en önünde ise ise üzerine Türk bayrağı sarılan ve fotoğrafı konulan şehit Eruluç’un çok sevdiği otomobili aldı. Eruluç’un yakın arkadaşının kullandığı otomobil, kortejin en başında ilerledi.

Ayrıca, Salihli Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin organizasyonunda açılan 200 metrelik dev Türk bayrağı da öğrenciler tarafından taşındı. Yürüyüş sonrası Eruluç, Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.

ÜÇ DEFA TECİL ETMİŞ

Şehit Eruluç’un, bir bilgisayar şirketinde çalışması nedeniyle askerliğini üç defa tecil ettirdiği, ancak bu yıl vatani görevini yapmaya karar verdiği öğrenildi. Geçen cumartesi günü izni biten ve akrabalarının düğüne katılan, kendisi de evlenme hayalleri kuran şehit Erulunç’un, çok sevdiği otomobilinden ayrılamadığı öğrenildi.